Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Mad til ældre

Gruppen med ældre over 65 år er stigende. Derfor er fokus på ældremad, og hvilke initiativer der kan gøres for at optimere maden, et centralt omdrejningspunkt i samfundet. 'Hvidbogen; Smag - skønne måltider til ældre (2015)' er en rapport, der tager udgangspunkt i videnskabelig litteratur inden for mad og måltider til ældre.

Emnerne i rapporten omhandler måltidets rammer, det sociale aspekt samt tværfaglig kommunikation. Rapporten kortlægger endvidere, hvad der definerer gode måltider til ældre, og præsenterer et overblik over den aktuelle viden, nuværende og fremtidige udfordringer samt forslag til løsninger.

I boksen til højre finder du både link til den korte folder samt hele rapporten. 

På hjemmesiden bedremaaltider.dk, kan du finde konkrete cases på gode måltidssituationer for ældre. Hjemmesiden er en vidensbank etableret af Sundhedsstyrelsen, Miljø- og Fødevareministeriet, Fødevarestyrelsen, Madkulturen og Kost- og Ernæringsforbundet hvor forskellige faggrupper, kan dele deres viden og erfaringer.
Formålet med disse cases er at inspirere til nye tiltag.
 Der er både plads til de praksisnære ideer, som er afprøvet med god effekt, samt til de større dokumenterede indsatser.

Se mere på hjemmesiden via linket i boksen til højre.