Dyrevelfærd er vigtigst, når danske forbrugere køber æg

21. marts 2018

Landbrug & Fødevarer har igen undersøgt danskernes forbrug af, holdninger til og køb af æg. Her får du resultaterne fra den seneste undersøgelse og de vigtigste udviklingstendenser sammenlignet med tidligere år.

Hovedpointer fra analysen: 

  • Når danskerne handler æg, er det særligt dyrevelfærd der er vigtigt - 26% angiver at dyrevelfærd er vigtigst
  • 22% angiver økologi som vigtigste valgkriterie og 18% angiver pris 
  • Prisen er vigtigst for danskerne mellem 18-29 år og 40-49 år 
  • Danskerne spiser i gennemsnit 3,7 æg om ugen 
  • Ifølge befolkningen er 5-9 æg om ugen passende 
  • Fra 2011 til 2017 er andelen af danskere der betragter æg som sund steget fra 46% til 66% 
  • Siden 2011 er der sket et fald i andelen af danskere der forbinder æg med forhøjet kolesterol 

Se de seneste analyser om dyrevelfærd