Alle vil gerne leve sundt - men hvordan?

15. marts 2017

Danskerne beskriver deres mad og drikke som både sund og usund og vil
gerne leve sundere. Men samtidig er der delte meninger om, hvilke fødevarer, der bidrager til en sund livsstil og hvilke, der ikke gør.

Highlights fra analysen:

  • 6 ud af 10 danskere beskriver deres mad og drikke som ’både sundt og usundt’.
  • Flere end hver fjerde dansker i undersøgelsen mener, at de spiser og drikker mere sundt end for et år siden.
  • 3 ud af 4 danskere ønsker at leve sundere. Det er især personer under 45 år, der ønsker at leve sundere.
  • Knap fire ud af ti danskere har fulgt en kur eller kostmodel inden for det seneste år.
  • 2 ud af 3 danskere oplever mindst én begrænsning af deres muligheder for at leve sundere.
  • Befolkningen opfatter især broccoli og spinat som særligt sunde, mens fisk indtager tredjepladsen. Samtidig ville mindst 8 ud af 10 danskere eksempelvis spise flere grøntsager og fisk, hvis de ønskede at leve sundere.
  • Undersøgelsen blotlægger dog samtidig, at der er en del fødevarekategorier, hvor danskerne er delte i vurderingen af, hvorvidt disse bidrager til en sund mad og drikke eller ej. Hertil hører bl.a. mælk og mejeriprodukter, ost, kød og kødpålæg samt kartofler.
  • Hver tredje dansker gør sig umage med at spise mere protein. For kulhydrat er det lige omvendt – her gør fire ud af ti sig umage med at spise mindre.
  • Trendsætterne inden for fødevarer peger på, at fremtiden for sundhedsopfattelser bliver et fortsat fokus på at spise proteinrig mad og drikke og samtidig have et større fokus på at undgå kulhydrater fra
    bl.a. brød, pasta og ris. Samtidig er trendsætterne også mere positivt
    indstillede over for sundhedsværdien af glutenfrie fødevarer.

Se de seneste analyser om sundhed…