Børnefamilier er vigtige som bærere af madkulturen
17. juni 2015
Børnefamilier laver oftere mad, de har et større repertoire af retter og de tager deres børn med i køkkenet. Derfor er de en vigtig forbrugergruppe at tale med pga. deres rolle som bærere af madkulturen i Danmark.
Hovedpointer fra analysen:
- 64% af børnefamilierne svarer at de, de seneste 7 dage har spist et varmt hjemmelavet aftenmåltid
- Børnefamiliernes repertoire af aftensmad udgør i gennemsnit 17 retter - det er væsentligt flere retter end andre forbrugergrupper (de 18-29 årige har typisk 12 retter)
- Børnefamiliernes absolutte favoritret er frikadeller
- Andre klassiske retter er suppe, gryderetter og spaghetti med kødsovs
- For 43% af børnefamilierne er børnene med i køkkenet min. 1 gang om ugen
- Alt tyder altså på, at børnefamilierne er vigtige som bærere af madkulturen i Danmark: både fordi de i højere grad end andre laver mad men også fordi de er rollemodeller for deres børn