Danskerne mangler kendskab til tilberedning af gris

14. april 2018

Landbrug & Fødevarer ønsker at hjælpe danskerne til bedre gastronomiske oplevelser. Kortlægningen her afslører, at danskerne tror på mange myter, når det gælder tilberedning af gris.

Hovedpointer fra analysen:

  • 85% af danskerne mener selv, at de er gode til at lave mad 
  • 75% af befolkningen gør brug af langtidsstegning når de tilbereder kød 
  • 67% af befolkningen bruger stegetermometer når de tilbereder kød 
  • Knap 40% kigger sjældent på tilberedningsanvisningerne på emballagen af kød 
  • De fleste (56%) vil søge information om tilberedning af grisekød på internettet 
  • Hakket grisekød og kotelet er de typer af grisekød som flest er mest fortrolig med at tilberede 
  • Den udskæring danskerne bedst kan lide at tilberede er mørbrad af gris 
  • Det er smagen som danskerne bedst kan lide ved tilberedning af forskellige udskæringer af gris 
  • Der findes mange myter om tilberedning af gris fx at det er vigtigt at lukke porerne i kødet for at holde på saften og 51% mener at det er sandt at grisekød ikke må være rosa 

Se de seneste analyser om fødevarer…