Danskerne mangler kendskab til tilberedning af gris
14. april 2018
Landbrug & Fødevarer ønsker at hjælpe danskerne til bedre gastronomiske oplevelser. Kortlægningen her afslører, at danskerne tror på mange myter, når det gælder tilberedning af gris.
Hovedpointer fra analysen:
- 85% af danskerne mener selv, at de er gode til at lave mad
- 75% af befolkningen gør brug af langtidsstegning når de tilbereder kød
- 67% af befolkningen bruger stegetermometer når de tilbereder kød
- Knap 40% kigger sjældent på tilberedningsanvisningerne på emballagen af kød
- De fleste (56%) vil søge information om tilberedning af grisekød på internettet
- Hakket grisekød og kotelet er de typer af grisekød som flest er mest fortrolig med at tilberede
- Den udskæring danskerne bedst kan lide at tilberede er mørbrad af gris
- Det er smagen som danskerne bedst kan lide ved tilberedning af forskellige udskæringer af gris
- Der findes mange myter om tilberedning af gris fx at det er vigtigt at lukke porerne i kødet for at holde på saften og 51% mener at det er sandt at grisekød ikke må være rosa