Danskernes viden om rødt kød er begrænset

17. december 2015

Hvad tænker forbrugerne om rødt kød? Hvad dækker betegnelsen egentlig over - og hvor sundt eller usundt opfattes det? Det er nogle af de spørgsmål, som Landbrug og Fødevarer har spurgt forbrugerne om. 

Hovedpointer fra analysen:

  • 95% af de adspurgte forbrugere forbinder rødt kød med oksekød 
  • Kalvekød defineres af 48% som rødt kød 
  • Lammekød og grisekød forbindes ikke i nær så høj grad med rødt kød 
  • 54% af forbrugerne er ikke bekendte med, om myndighederne har nogen kostanbefalinger ang. rødt kød 
  • Langt størstedelen mener, at rødt kød bidrager til en velsmagende aftensmad og er en vigtig kilde til protein 
  • Størstedelen af forbrugerne er ikke særligt bekymrede over rødt kød

Se de seneste analyser om fødevarer…