Madpakker til frokost er populært blandt danskerne
26. oktober 2017
Madpakker har i mange år været det, som flest danskere spiser til frokost. Tidligere analyser foretaget af Landbrug & Fødevarer har dog vist en faldende tendens i brugen af madpakker. Denne analyse ser nærmere på, hvordan det ser ud i 2017.
Hovedpointer fra analysen:
- 41% af de adspurgte svarer at de typisk spiser medbragt mad/madpakke til frokost i hverdagene
- 29% spiser frokost hjemme og 25% spiser frokost i kantine eller fra madordning
- Danskerne smører færre madpakker sammenlignet med i 2015
- Noget tyder på, at når man smører madpakker gør man det til alle hverdagene i ugen
- 33% smører madpakke 5 gange ugentligt
- 3 ud af 4 børn spiser medbragt madpakke til frokost i hverdagene
- 3 ud af 4 madpakkespisere har rugbrød med
- Ca. 50% af madpakkespisere har kød med i madpakken
- Leverpostej er det mest populære kødpålæg