Forbrugerne går op i bæredygtighed når de handler

01. december 2017

Mange forbrugere tænker over bæredygtighed i forbindelse med fødevarer. Landbrug & Fødevarer har derfor spurgt forbrugerne, hvordan de konkret vurderer bæredygtigheden af fødevarer og hvilken adfærd, de selv har for at forbruge mere bæredygtigt.

Hovedpointer fra analysen:

  • 56% tænker 'i nogen grad' og 'i høj grad' over bæredygtighed ved køb af mad og drikke
  • På top 3 listen over den adfærd som forbrugerne mener er med til at bidrage til et mere bæredygtigt fødevareforbrug er: undgå madspil, bruge egne indkøbsposer og spise efter sæson
  • 32% mener at det er politikerne der bærer det største ansvar og 24% mener at det er forbrugerne selv
  • Over halvdelen mener at det er prisen der forhindrer dem i at handle bæredygtigt

Se de seneste analyser om bæredygtighed…