Hver fjerde prioriterer bæredygtighed ved valg af fødevarer

04. december 2016

Bæredygtighed er begyndt at fylde mere og mere i mediebilledet, men hvem har bæredygtighed med på listen over det, de lægger særligt vægt på ved køb af fødevarer? Det sætter denne analyse fokus på.

Hovedpointer: 

  • Den faktor som flest (71%) lægger vægt på ved valg af fødevarer er at det smager godt 
  • På anden pladsen er god gris (65%) og på tredjepladsen er god kvalitet (64%)
  • 23% lægger særligt vægt på bæredygtighed
  • Det er især de 25-34 årige der lægger særligt vægt på bæredygtighed
  • Det er især danskere bosat i region Hovedstaden der lægger særlig vægt på bæredygtighed 
  • Idealisterne er den forbrugergruppe der lægger mest vægt på bæredygtighed - traditionalisterne lægger mindst vægt på det 
  • Samlet set tegner der sig et billede af, at knap hver fjerde har bæredygtighed med på deres liste og noget som de lægger særligt vægt på ved valg af fødevarer

Se de seneste analyser om bæredygtighed…