Hver fjerde prioriterer bæredygtighed ved valg af fødevarer
04. december 2016
Bæredygtighed er begyndt at fylde mere og mere i mediebilledet, men hvem har bæredygtighed med på listen over det, de lægger særligt vægt på ved køb af fødevarer? Det sætter denne analyse fokus på.
Hovedpointer:
- Den faktor som flest (71%) lægger vægt på ved valg af fødevarer er at det smager godt
- På anden pladsen er god gris (65%) og på tredjepladsen er god kvalitet (64%)
- 23% lægger særligt vægt på bæredygtighed
- Det er især de 25-34 årige der lægger særligt vægt på bæredygtighed
- Det er især danskere bosat i region Hovedstaden der lægger særlig vægt på bæredygtighed
- Idealisterne er den forbrugergruppe der lægger mest vægt på bæredygtighed - traditionalisterne lægger mindst vægt på det
- Samlet set tegner der sig et billede af, at knap hver fjerde har bæredygtighed med på deres liste og noget som de lægger særligt vægt på ved valg af fødevarer