Danskerne spiser ofte ud på cafe og restaurant
27. januar 2017
Udespisning fylder mere og mere i danskernes samlede fødevarebudget. Landbrug & Fødevarer har derfor undersøgt, hvor danskerne spiser ude, hvor ofte de gør det og hvilke holdninger de har til det.
Hovedpointer fra analysen:
- 98% af de adspurgte spiser af og til på en restaurant med bordservering
- 93% spiser af og til på cafe/bar/cafeteria og cafe med bordservering
- Danskerne spiser ofte på cafe med selvbetjening - denne type spisested besøges i gennemsnit knap 1 gang om måneden
- Unge forbrugere i alderen 18-29 år spiser oftere ude end andre forbrugergrupper og det er især fastfood restauranter de besøger
- Restauranter med bordservering besøges lige ofte af alle aldersgrupper
- Hovedstadsbeboere spiser oftere ude end danskere fra de andre regioner i landet
- Familier med hjemmeboende børn spiser oftere på fastfood restauranter end familier uden hjemmeboende børn
- De fleste danskerne spiser på restaurant i anledning af et socialt møde og 25% af de besøgende har ikke nogen særlig anledning
- Besøgende på cafeer har typisk et socialt møde med familie, venner og bekendte
- Det vigtigste for den gode oplevelse på cafe, restaurant og hotelrestaurant er veltillavet og smagfuld mad efterfulgt af hyggelige omgivelser
- Oksekød er den mest udbredte kødtype at spise på restaurant
- De unge spiser mere grisekød end de andre aldersgrupper
- 4 ud af 10 spiser ikke kød på hotelrestaurant
- 56% af danskerne mener at det er for dyrt at spise ude