Indhold af protein i forskellige fødevarer
12. november 2021
Protein findes i mange forskellige fødevarer, men i forskellig mængde. Nedenfor ses eksempler på proteinindholdet i en række fødevarer.
her kan du downloade en powerpoint om protein
Eksempel på indhold i produkter
Animalske produkter |
Protein pr. 100 g
|
Ost 30+ |
30 g |
Ost 45+ |
25 g |
Kyllingebryst |
22 g |
Skinkeschnitzel af inderlår |
22 g |
Svinemørbrad |
21 g |
Oksemørbrad |
20 g |
Svinekam med svær |
19 g |
Okseculotte |
19 g |
Æggeblomme |
17 g |
Lammebryst |
15 g |
Hele æg |
13 g |
Hytteost |
12-13 g |
And med skind |
12 g |
Skyr |
11 g |
Æggehvide |
11 g |
Fromage frais |
8 g |
Mælk |
3,5 g |
Frugtyoghurt |
3,3 g |
Vegetabilske produkter |
Protein pr 100 g i rå (kogt)*
|
Sojabønner |
36 (18) g |
Jordnød |
25 g |
Mandler, rå |
21 g |
Kogte kikærter |
20 (10) g |
Røde kidneybønner |
20 (10) g |
Hasselnødder |
15 g |
Havregryn |
13 g |
Broccoli |
5 g |
Champignon |
3 g |
Spinat |
3 g |
Grønne bønner |
2 g |
Blomkål |
2 g |
Gulerod |
<1 g |
*Vægtændringsfaktor 2 ved udblødning og kogning, dvs halvering af proteinindhold/100g fra tørret til spiseklart produkt
Kilder:
Typiske vægte for madvarer”. Scandinavian Journal of Nutrition 1996;40(4) suppl. No. 32, S 129 - S 152.
Læs mere om protein her...
Måske du også er interesseret i...
Kostanbefalinger
Læs vores artikler om De officielle kostråd, samt kostanbefalinger til forskellige aldersgrupper.
Makronæringsstoffer
Læs om makronæringsstofferne: fedt, protein og kulhydrat.
Mikronæringsstoffer
Her kan du læse og de mange vitaminer og mineraler vi får gennem kosten.
Energi
Læs vores artikler om madens energiindhold.
Nudging
Læs vores artikler om nudging her.
Vægttab
Her kan du gå i dybden med vægttab og bl.a. få nogle gode slanke-tips.