Økologi har størst betydning når danskerne køber æg

30. april 2019

Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes holdning til og køb af æg for femte år i træk. Undersøgelsen viser, at danskerne spiser flere æg. Sammenlignet med tidligere spiser danskerne nu i gennemsnit 4 æg om ugen. Derudover viser resultaterne, at økologi, dyrevelfærd og pris fortsat har størst betydning, når danskerne vælger æg i køledisken. Dén top 3 har været den samme i flere år, dog er økologi nu på førstepladsen.

Hovedpunkter fra analysen:

  • Økologi har størst betydning, når danskerne køber æg
  • Derudover vægter flest danskere dyrevelfærd og pris højest
  • Det er især de 40-49-årige, der spiser flere æg
  • Flertallet af danskerne mener at æg er sunde
  • Danskerne mener at æg er meget alsidige og kan bruges i mange retter
  • Danskerne spiste flere æg i 2018 sammenlignet med 2017

Se de seneste analyser om dyrevelfærd…