Foodservice har potentiale til at blive fremtidens fødevaremarked

24. april 2019

Foodservicesektorens omsætning er stigende og drives frem af både vigtige ændringer i samfundet såvel som tilpasninger til forbrugernes præferencer. I fremskrivningen går vi endda så vidt som til at sige, at foodservice er fremtidens fødevaremarked.

Highlights:

  • I foodservicesektoren fylder den private del 72 pct. af måltiderne mens
    den offentlige fylder 28 pct.
  • I 2018 omsatte den private foodservicesektor for tæt ved 46 mia. kr. og
    har dermed været i vækst for 9. år i træk
  • Demografiudviklingen i Danmark er med til at skabe vækstmuligheder i
    foodservice sektoren.
    • En aldrende dansk befolkning kan komme til at betyde større
      efterspørgsel på foodservice til ældre
    • Et stigende antal singlehusholdninger øger efterspørgslen på mad
      fra den private foodservicesektor
  • Foodservicesektorens evne til at tilpasse sig udviklingen i samfundet såvel
    som at forbedre både tilgængelighed og produktudbud kan forklare den
    store vækst

Se de seneste analyser om danskernes adfærd…