Nudging og underernæring
08. november 2021
Flere ældre er undervægtige og problemet er komplekst. Kan man se resultater ved at sætte ind flere steder?
Små portioner giver større indtag
Der findes flere måder at stimulere appetitten på. Marie Nerup Mortensen fra Aalborg Universitets Hospital, har stået i front for et forsøg med servering af små energi- og proteinrige morgenmadsretter. Her fandt man, at der blev spist mere til morgenmadsmåltidet, og at det ikke påvirkede indtaget i dagens øvrige måltider.
Demens og design - farvet service giver demente bedre appetit
Designløsninger har hjulpet ældre demente på plejecentre til at spise mere. Ved at dække op med gule dækkeservietter og røde tallerkner, kunne de demente bedre difference de forskellige genstande på bordet. Før ændringen var måltider hos de demente kendetegnet ved, at de ikke kunne skelne mellem, hvilke retter og genstande der stod foran dem. Resultatet af interventionen var, at flere beboere tog på i vægt og havde en mere rolig adfærd under måltidet.
Læs mere om nudging her...
Måske du også er interesseret i...
Kostanbefalinger
Læs vores artikler om De officielle kostråd, samt kostanbefalinger til forskellige aldersgrupper.
Makronæringsstoffer
Læs om makronæringsstofferne: fedt, protein og kulhydrat.
Mikronæringsstoffer
Her kan du læse og de mange vitaminer og mineraler vi får gennem kosten.
Energi
Læs vores artikler om madens energiindhold.
Vægttab
Her kan du gå i dybden med vægttab og bl.a. få nogle gode slanke-tips.