Webinar om mytepunktering

15. oktober 2020 - (afholdt)

Som kommende Ernærings og sundhedsprofessionel spiller man en vigtig rolle inden for sundhedskommunikation til den danske befolkning. Man vil som fagperson komme i tæt dialog med danskerne, og ens budskaber såvel som håndteringen af de myter man møder vil få vigtig indflydelse på danskernes sundhed.

Med dette webinar ønsker vi at sætte fokus på at styrke den kritiske tilgang til den "viden" vi har adgang til gennem mange forskellige medier. Forskellige fødevaregrupper bliver ofte udråbt til at være enten det rene gift eller den hellige gral i diverse kostparadigmer. En tilgang der forvirrer befolkningen og skaber unødig madfrygt. 

Webinaret blev afholdt i 2020 for en række studerende fra landets fire professionshøjskoler; VIA, UC Syd, KP & Absalon. Se eller gense webinaret herunder. 

Indledning - hvordan arbejdes der med ernæring i Landbrug & Fødevarer?

v/ Merete Myrup, Ernæringschef for Mejeri, Landbrug & Fødevarer

Merete Myrup byder velkommen og fortæller om ernæringsteamets arbejde i Landbrug & Fødevarer - og hvordan der arbejdes med mytepunktering i organisationen.

 

Videnskab - hvad er op og ned i evidens?

v/ Ulla Toft, Professor v. Københavns Universitet & sektionschef Bispebjerg/Frederiksberg Hospital

Ulla Toft giver en introduktion og brush-up på videnskabsteori indenfor sundhedsvidenskab - der er fundamentet for at sætte kritisk tænkning på dagsordenen. 

 

Myter og mistillid i sundheds-debatten; de personlige overbevisningers tid

v/ Morten Svane, cand.it., forfatter og sundhedsdebattør

Som sundhedsdebattør ved Morten Svane hvad der rør sig af myter på diverse medieplatforme - og deler ud af sine erfaringer med mytepunktering i praksis. 

 

En spiselig kommunikation - hvordan formidles komplekse emner i øjenhøjde?

v/ Alexandra Freltoft, projektleder, & Iben Krogh Rasmussen, direktør og medstifter,
Tænketanken Frej

Tænketanken Frej har stor erfaring med at bygge bro mellem forskellige holdninger - og ikke mindst, hvordan man bliver bevidst egen og hinandens "bobler".