Tilberedning og smag

11. februar 2022

Christian Vejlund

Seniorkonsulent

Christian Vejlund

Udskæringer

Her kan du downloade en planche med udskæringer af fjerkræ. 

Læs mere om en af de mest populære udskæringer, nemlig kyllingebryst. Eller prøv den nemme og lækre opskrift på kyllingefrikadeller fra voresmad.dk.

Magre udskæringer

Mange udskæringer indeholder ganske lidt fedt, men uanset hvad du vælger, får du mange vigtige proteiner, vitaminer og mineraler.

Magert kød kræver mere nænsom tilberedning end kød med meget fedt.
Det bedste - og mest saftige - resultat får du, ved at holde øje med tid og centrumtemperatur, så vi anbefaler, at du bruger minutur og stegetermometer.

Kylling- fedtindhold højst 10 g/100 g:

Kyllingeinderfilet 1 g 
Kyllingebrystfilet  3 g 
Hakket kylling, 3-6 %  3-6 g 
Kylling underlår  8 g 

Kylling i køkkenet

Kylling kan tilberedes på mange måder - som hel, udskåret eller hakket. De mange varianter gør, at kylling er nemt at gå til, uden at man bliver træt af det. Kødet kan f.eks. koges eller steges, komme i ovnen eller som en del af en en sammenkogt ret. Fordi kødet er magert, skal det tilberedes mere nænsomt end kød med meget fedt, til gengæld har kyllingen en mild smag, så kødet kan krydres, som man har lyst.

https://voresmad.dk/ finder du masser af opskrifter, bl.a. på kyllingeretter. 

Her kan du læse mere om fjerkræ...

Måske er du også interesseret i disse fødevarer...