Fakta om spisekvalitet af grisekød

01. februar 2020

Puk Maia Ingemann Holm

Chefkonsulent

Puk Maia Ingemann Holm

 

Kort fortalt kan: Landmanden have fokus på at vælge de bedste krydsninger og bl. a. sikre en høj tilvækst hos grisene op til slagtertidspunktet. Slagteriet sørge for, at slagtesvinene udsættes for så lidt stress som muligt på slagtedagen, samt at slagtekroppen nedkøles korrekt og efterfølgende modnes. Detailhandlen sørge for, at kødet udskæres korrekt og forsynes med tilberedningsanvisninger. Forbrugerne sørge for, at kødet tilberedes korrekt til den anbefalede centrumtemperatur - og gerne ved lav temperatur. 

Grisen har haft en plads på danskernes tallerken i flere hundrede år - vi spiser den både til højtider og til hverdag. Men kvaliteten skal være i orden, og dyret skal have haft en god opvækst. Det mener vi – og det mener danskerne.

Her får du en kort gennemgang af smagsnuancerne i grisekød, hvad der påvirker spisekvaliteten af kød fra grise, og hvordan du tilbereder de forskellige udskæringer for den bedste spiseoplevelse.

Se også vores andre materialer om fødevarer...