Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Mikronæringsstoffer

Her gennemgår vi mikronæringsstoffer der er relevante for kød, fjerkræ, æg, mælk og mejeriprodukter.

Artiklerne om vitaminer og mineraler er blevet opdateret i 2010, og giver en koncentreret oversigt over anbefaling, forsyning, kilder, risikogrupper, rolle i kosten, tilberedningstab samt eksempler på indhold af stoffet i forskellige typer af produkter.

Du får en lang række informationer hovedsageligt baseret på den landsdækkende kostundersøgelse "Danskernes Kostvaner 2003-2008", Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004 og Fødevaredatabanken www.foodcomp.dk fra DTU Fødevareinstituttet

Det drejer sig om:

  • kød, fjerkræ, æg og mælks betydning i kosten set i forhold til den mængde, de spises i
  • energi - protein, kulhydrat og fedt
  • vitaminer
  • mineraler
  • næringsindhold pr. 100 g inddelt i fjerkræ, okse- og kalvekød, svinekød og æg
  • næringsberegning - fedtoptagelse, fedtafsmeltning og eksempler på næringsberegning i praksis