Forskellige veje frem for grønne proteiner i fremtiden

23. august 2021

Madkulturen er i disse år under forandring, og spørger vi danskerne, forventer knap halvdelen at spise mere plantebaseret i fremtiden. I denne analyse kigger vi nærmere på danskernes holdninger til grønne kilder til protein og tester potentialet for fem udvalgte proteinafgrøder, der alle kan dyrkes i Danmark.

Hovedpointer fra analysen

  • Knap halvdelen af danskerne forventer, at de i fremtiden vil spise og drikke flere plantebaserede produkter
  • 3 ud af 10 danskere har minimum en dag om ugen hvor de ikke spiser kød
  • Smag er det vigtigste kriterie ved valg af grønne proteiner til aftensmaden. Det er også vigtigt at de er mættende, sunde og af god kvalitet
  • Ærter er mest populære blandt fem grønne proteiner: ærter, kikærter, linser, hestebønner og lupinbønner
  • En udfordring for mange forbrugere er, at det hurtigt bliver for ensformigt - det er de samme smage igen og igen og der mangler inspiration 
  • Danskere over 50 år har ikke i lige så høj grad fokus på det grønne 

Se de seneste analyser om danske fødevarer…