Analyser
Her kan du downloade og læse alle vores analyser.
2022, Kød & kødforbrug, Valg af fødevarer, Danskernes forbrug, Indkøbsvaner
God smag og dansk produktion er vigtigt for hakket kød
I denne markedsanalyse stilles forbrugerne overfor fire typer af hakket kød/plantefars; hakket oksekød, kyllingekød, grisekød og plantefars.
2022, Sundhed og anbefalinger, Kostanbefalinger, Ernæring og Sundhed
Sundhed handler om meget mere end helbred, mad og motion
Vi sætter fokus på danskernes holdninger til sundhed, om man ønsker at leve sundere, samt hvad der kan forhindre én i at leve så sundt, som man ønsker.
2022, Måltider, Børn & mad, Danskernes forbrug, Bæredygtighed, Børn og Unge
Markedsanalyse om børns mad i daginstitutioner og skoler
Denne analyse sætter fokus på forældrenes holdninger og ønsker til deres børns mad, særligt maden i daginstitutioner og skoler.
2021, Valg af fødevarer, Danskernes forbrug, Indkøbsvaner, Livsstil, Fødevarer, Forbrug og adfærd, Danske fødevarer
Her er danskerne; mød de 6 forbrugertyper
Hvordan kan forbrugerne inddeles i forskellige ’typer’ alt efter deres adfærd, værdier og holdninger?
2021, Måltider, Danskernes forbrug, Livsstil, Grisekød, Fjerkrækød, Forbrug og adfærd
Markedsanalyse om danskernes grillvaner
Grillen giver os en fællesskabsfølelse, og ligger op til, at vi sidder længere tid omkring middagen.
2021, Fjerkrækød, Grisekød, Danske fødevarer, Danskernes forbrug
Juleglæden er tilbage hos efter et corona-ramt 2020
Julen står for døren, og med den følger juletraditioner og julefejring.
2021, Danskernes forbrug, Kød & kødforbrug, Valg af fødevarer, Frugt og grønt, Måltider, Grisekød, Kalve og oksekød, Fjerkrækød, Lammekød, Livsstil, Forbrug og adfærd
Her er danskernes favoritter til aftensmad
Selvom den danske madkultur påvirkes af mange strømninger i tiden og inspiration fra fremmede himmelstrøg, er den dog også samtidig forholdsvis konservativ.
2021, Måltider, Danskernes forbrug, Livsstil, Forbrug og adfærd
Foodservice er stadig fremtidens fødevaremarked
Covid19 ramte foodservice-sektoren hårdt i 2020 med restriktioner og nedlukninger, og sektoren oplevede derfor et markant fald i omsætningen.
2021, Økologi, Frugt og grønt, Danskernes forbrug, Mælk og mejeri, Æg
Økologiske fødevarer vækster i stor stil
Særligt i løbet af 2020 steg salget af de økologiske fødevarer, både i henhold til volumen og værdien
2021, Valg af fødevarer, Forbrug og adfærd, Danskernes forbrug, Kød & kødforbrug
Danskernes forbrug af kød
Kødforbrug er et meget omdiskuteret emne ligesom det er meget svært at måle.
2021, Protein, Valg af fødevarer, Frugt og grønt, Måltider, Danskernes forbrug, Fødevarer, Livsstil, Forbrug og adfærd
Forskellige veje for grønne proteiner
Madkulturen er i disse år under forandring, og spørger vi danskerne, forventer knap halvdelen at spise mere plantebaseret i fremtiden.
2021, Danskernes forbrug, Indkøbsvaner, Livsstil, Forbrug og adfærd, Sundhed og anbefalinger
Forventet fortsat vækst i indkøb af fødevarer online
Forbrugernes interesse for køb af fødevarer online er i vækst og epidemien har i den grad accelereret udviklingen
2021, Bæredygtighed, Økologi
7/10 forbinder Fairtrade-mærket med gode arbejdsforhold
Med mange mærkningsordninger på dagligvaremarkedet kan det være en udfordring for forbrugerne både at huske forskellige mærkninger og skille dem fra hinanden.
2021, Valg af fødevarer, Søde sager, Indkøbsvaner, Livsstil, Forbrug og adfærd
Covid19's påvirkning på madkulturen - nu og på sigt
Nogle forbrugere har fået en øget opmærksomhed på at spise mere sundt, andre på selvforkælelse og andre igen på afprøvning af nye opskrifter og ingredienser.
2021, Danskernes forbrug, Danske fødevarer, Bæredygtighed
Hvad forstår danskerne ved betegnelsen ‘lokalt’?
Analysen viser, at vurderingen af om noget er lokalt eller ej, kan afhænge både af, hvor man bor, samt hvilken kategori, der er tale om.
2021, Frugt og grønt, Kød & kødforbrug, Valg af fødevarer, Danskernes forbrug, Børn og Unge, Fødevarer
Profil af danske flexitarer
Hvilken rolle kød, grøntsager og bælgfrugter spiller i madkulturen er et tema, der ligger mange forbrugere på sinde
2021, Valg af fødevarer, Forbrug og adfærd, Livsstil, Fødevarer
Måltidskasser i fokus
Brugen af måltidskasser er i vækst og har været det i nogle år. Corona-krisen har medført at forbruget har vokset endnu mere.
2021, Madspild, Sundhed og anbefalinger, Kød & kødforbrug
Danskernes madkultur anno 2020
Hvad danskerne fik at spise og drikke til frokost og aftensmad i 2020?
2020, Bæredygtighed, Danskernes forbrug
Danskernes klimavenlige jul
Klima og bæredygtighed fylder mere og mere i danskernes hverdag men påvirker det også danskernes jul og juleforberedelser?
2020, Livsstil, Forbrug og adfærd, Grisekød, Fødevarer
Hvordan ser julen ud hjemme hos danskerne?
Julen står for døren, og med den følger juletraditionerne og julefejringen - Men hvad er danskernes forventninger til jul?
2020, Protein, Sundhed og anbefalinger, Valg af fødevarer, Bæredygtighed
Markedsanalyse om grønne proteiner
I en ny analyse stilles der skarpt på danskernes kendskab til og viden om grønne proteiner, og afdækker fremtidens mulige proteinafgrøder i Danmark.
2020, Bæredygtighed, Forbrug og adfærd, Dyrevelfærd
Analyse af danskernes syn på klima og bæredygtighed
Vi har undersøgt danskernes holdninger og prioriteringer indenfor bæredygtighed med fokus på, hvilke bæredygtighedshandlinger man helst selv vil bidrage med.
2020, Forbrug og adfærd, Danskernes forbrug, Livsstil
Foodservice forudsiges at være fremtidens fødevaremarked
Foodservice-sektoren vil formodentligt først komme på fode igen i 2022 efter en meget hård Corona-krise - men så bliver det også med et højere salg end før.
2020, Protein, Danskernes forbrug, Fødevarer
Fremtidens protein skal være velkendt
I denne analyse stiller Landbrug & Fødevarer skarpt på fremtidens proteinkilder
2020, Danskernes forbrug, Forbrug og adfærd, Livsstil
Danskernes brug af færdigretter
Færdigretter vinder mere og mere indpas og er for mange danskere en god hjælp i en travl hverdag.
2020, Madspild, Fødevarer
Over 50% af danskerne vil gerne smide mindre mad ud
Rapporten fokuserer på hvem der ofte smider mad ud, årsager til hvorfor mad smides ud, samt hvad der i forbrugernes øjne kan modvirke madspild.
2020, Æg, Danskernes forbrug, Økologi, Dyrevelfærd
Positiv udvikling i æggets image
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes holdning samt køb og brug af æg
2020, Bæredygtighed, Forbrug og adfærd
Danskernes syn på klima og bæredygtighed
Denne rapport sætter fokus på, hvilke bæredygtighedshandlinger danskerne helst selv vil bidrage med, samt hvad de vurderer er nemmest og sværest selv at gøre.
2019, Måltider, Danskernes forbrug, Livsstil, Forbrug og adfærd
Danskernes jul 2019
Er det mon gris eller and, der vil stå på bordet? Og fejrer man ude eller hjemme? Læs med her.
2019, Livsstil, Forbrug og adfærd
Voksnes madpakker og den ’gode smag’
Madpakken er den mest populære frokostordning blandt voksne i hverdagene.
2019, Økologi, Frugt og grønt, Æg, Mælk og mejeri
Økologi er populært blandt danske forbrugere
Økologiske fødevarer er populære hos danskerne, og flere end tidligere svarer, at de ofte eller altid køber økologi
2019, Valg af fødevarer, Danskernes forbrug, Økologi, Dyrevelfærd, Bæredygtighed
Forbrugerne fokuserer på smagen
Vi har igen undersøgt, hvad danskerne lægger særligt vægt på ved valg af dagligvarer.
2019, Måltider, Frugt og grønt, Danskernes forbrug, Søde sager
Danskernes brug af snacks og mellemmåltider
Landbrug & Fødevarer har undersøgt forbrugernes brug af mellemmåltider/snacks med fokus på de mere ’lødige’ snacks, der kan fungere som et lille måltid.
2019, Børn og Unge, Børn & mad, Ernæring og Sundhed
Børns madpakker: Forældre savner inspiration
Læs mere om hvad der er i børns madpakker og hvilke bekymringer forældre har omkring tilblivelsen af dem.
2019, Æg, Danskernes forbrug, Økologi, Dyrevelfærd
Analyse viser, at danskerne spiser flere æg
Sammenlignet med tidligere spiser danskerne nu i gennemsnit 4 æg om ugen.
2019, Bæredygtighed, Livsstil, Forbrug og adfærd
Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt, viser analyse
Danmark og danskerne går op i klima og klimavenlighed, men er vi villige til at ændre vores måde at leve på for at tage hensyn til klimaet?
2019, Måltider, Danskernes forbrug, Ældre, Indkøbsvaner, Livsstil, Forbrug og adfærd
Foodservice er fremtidens fødevaremarked
Foodservicesektorens omsætning er stigende og drives frem af både vigtige ændringer i samfundet såvel som tilpasninger til forbrugernes præferencer.
2019, Indkøbsvaner, Valg af fødevarer, Danskernes forbrug, Livsstil
Indkøbslisten flytter over på mobiltelefonen
Hvad bruger danskerne mobiltelefonen til på indkøbsturen?
2019, Danskernes forbrug, Indkøbsvaner, Livsstil, Forbrug og adfærd
De danske forbrugeres aftensmad
Hvilken betydning har aftensmad for forbrugerne? Hvilke ønsker og bekymringer har forbrugerne omkring deres aftensmad?
2019, Dyrevelfærd, Kød & kødforbrug, Danskernes forbrug, Indkøbsvaner, Fjerkrækød, Mælk og mejeri
Dyrevelfærd fylder i bevidstheden, men få har betalingsvilje
Der tegner sig et billede af, at der er forskel på, hvor meget forbrugerne tænker over dyrevelfærd og deres villighed til at betale mere for bedre dyrevelfærd.
2019, Protein, Valg af fødevarer, Kød & kødforbrug, Danskernes forbrug, Kostanbefalinger, Forbrug og adfærd
Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke
Analysen her ser nærmere på danskernes holdninger til protein og spørger: Hvor skal proteinet komme fra i fremtiden?
2018, Indkøbsvaner, Valg af fødevarer, Forbrug og adfærd
Smag bliver stadig vigtigere, når danskerne vælger fødevarer
Hvad lægger danskerne efter egen opfattelse mest vægt på ved valg af fødevarer?
2018, Madspild, Danskernes forbrug
Madspild hos de danske forbrugere
Læs vores rapport om relevante undersøgelser om madspild hos de danske forbrugere
2018, Børn og Unge, Børn & mad, Sundhed og anbefalinger, Ernæring og Sundhed
Hver fjerde forælder er bekymret over deres barns kræsenhed
Vi har spurgt forældre til børn i alderen 8-12 år, hvilke bekymringer de har til deres børns trivsel, og om de opfatter deres børn som kræsne.
2018, Valg af fødevarer, Forbrug og adfærd
Idealisterne er en attraktiv målgruppe
Idealisterne er typisk 36+, er velstående og bor typisk i to-personers husstande.
2018, Grisekød, Fødevarer
Danskerne mangler kendskab til tilberedning af gris
Kortlægningen her afslører, at danskerne tror på mange myter, når det gælder tilberedning af gris.
2018, Sundhed og anbefalinger, Vægttab, Ernæring og Sundhed, Livsstil
Sundhed handler (også) om livskvalitet og nydelse
Mad og motion spiller en vigtig rolle for sundheden, men også velvære som følge af livskvalitet og nydelse er af stor betydning for danskernes sundhed.
2018, Æg, Fødevarer
Æg tilskrives stadigt større sundhedsmæssig værdi
Her får du resultaterne fra den seneste undersøgelse og de vigtigste udviklingstendenser sammenlignet med tidligere år.