Tilberedning og smag

13. november 2023

Line Munk Damsgaard

Ernæringschef

Line Munk Damsgaard

Kartoflen er en alsidig fødevare, der kan tilberedes på utallige måder. Der findes mange forskellige kartoffelsorter i Danmark og deres udseende, smag, tilberedning og sæson varierer. Især dyrkningsformen og jordbundsforholdene har indflydelse på smagen. Man bør derfor vælge kartoffelsort ud fra, hvad kartoflen skal bruges til i madlavningen. På samme vis er tilberedningstid og -temperatur afhængig af kartoflens sort, størrelse og modenhed 1.  

Nedenfor en quickguide til kartoffeltyper – se mere om forskellige kartoffelsorter og hvordan du bruger dem bedst i køkkenet på voresmad.dk2.

Kartoffelsort

Velegnet til

Asparges, Ditta, Exquisa, Hamlet og Jutlandia

Kogning og til kartoffelsalat

Bintje

Mos

Sava

Pille

Folva

Bagning

Estima

Bagning, kartoffelbåde og mos

Læs mere om kartofler her...

Måske er du også interesseret i disse fødevarer...