Hvad spiser danskerne til frokost anno 2023?

22. maj 2023

I en ny undersøgelse gennemført af Voxmeter for Landbrug & Fødevarer dykker vi ned i danskernes frokostvaner anno 2023. Resultaterne viser, at blot 15% af befolkningen i gennemsnit spiste den traditionelle madpakke til frokost dagen før, mens 20% af danskerne valgte ikke at spise frokost overhovedet. Danskere beskriver deres frokost som nem/hurtig at tilberede, mættende og med god smag.

De vigtigste indsigter er:

  • Danskernes frokost er i høj grad forskellig fra hinanden. Blot 15 pct. har i gennemsnit spist den traditionelle madpakke til frokost dagen før, mens 20% af danskerne ikke spiste frokost.
  • Hovedingredienserne i frokosten er rugbrød og kødpålæg kombineret med klassiske grøntsager som tomater, agurk, løg, gulerødder og peberfrugt. Det er især blandt de ældre forbrugere, at rugbrødet samt kødpålægget bliver spist til frokost, mens de yngre i højere grad spiser grøntsager, og kød som ikke er pålæg.
  • Madpakken består, i forhold til den gennemsnitlig frokost, lidt oftere af rugbrød med kødpålæg. Når kødpålægget kommer på brødet, er det især leverpostej, spegepølse og rullepølse, der bliver spist.
  • Madpakker beskrives oftere end gennemsnittet som, ’nem/hurtig at tilberede’, ’nem at tage med’ og ’mættende’.

Se de seneste analyser om danskernes adfærd…