Rettelsesblad til 'Anbefalinger for den danske institutionskost'

23. september 2025

Katrine Langvad

Chefkonsulent

Katrine Langvad

Anbefalingerne for den danske institutionskost blev i juli opdateret af Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen, så de nu er i tråd med De officielle Kostråd fra 2021 og De Nordiske Næringsstofanbefalinger fra 2023.

Her kan du læse om anbefalingerne for den danske institutionskost

Nu gør Sundhedsstyrelsen opmærksom på et rettelsesblad vedr. 'Anbefalinger for den danske institutionskost'. Nedenfor kan du læse rettelsesbladet: 

Rettelsesblad, 2. september 2025

Vær opmærksom på Rettelsesblad til anbefalingerne.

Der er følgende rettelser til publikationen - både PDF og trykt udgave:

På side 61:

I 5.3 (Vegansk kost til voksne) i boksen ’Vigtige næringsstofkilder i Vegansk kost til voksne’ skal følgende sætning slettes:

"Vigtige vitamin B12-kilder: hvedekim, gær, sojabønner, bladgrøntsager, champignoner og mandler"

På side 109:

I 7.10 (Kost ved rehabilitering, genoptræning og vedligeholdelsestræning) rettes til følgende sætning:

"Ernæringsbehandling i forbindelse med genoptræning og vedligeholdelsestræning bør tilstræbe at sikre et supplement på min. 1.680 kJ (400 kcal)/dag og 18 g protein/dag eller sikre, at min. 75 % af patientens/borgerens beregnede energi- og proteinbehov dækkes."

Der er således ikke tale om g protein/kg legemsvægt/dag, men om g protein/dag.

Måske du også er interesseret i...

Nyt fra Ernæringsfokus