Danskernes brug af snacks og mellemmåltider

22. august 2019

Landbrug & Fødevarer har undersøgt forbrugernes brug af mellemmåltider/snacks med fokus på de mere ’lødige’ snacks, der kan fungere som et lille måltid.

Top 5 over de mest populære mellemmåltider/snacks, som spises hver uge, er:

  1. frisk frugt og bær
  2. chokolade og slik
  3. grøntsager i mindre bidder
  4. koldt brød som sandwich og wraps
  5. småkager og kager. 

Dette illustrerer, at mellemmåltider/snacks kan være både sunde og usunde samt tilfredsstille en lille sult eller en lækkersult. Dog er der en lille tendens til, at de mere ’lødige’ snacks/ mellemmåltider oftere spises på ugebasis, mens det mere
usunde kategorier oftere spises månedligt. Trendsætterne i undersøgelsen spiser oftere brød, ost, yoghurt/skyr og kødbaserede snacks, hvilket peger på potentiale for disse kategorier.

Fordi snacking for nogle er forbundet med dårlig samvittighed, er der potentiale i at arbejde med oplevelsen af sundhed i mellemmåltider/snacks, og samtidig gøre det synligt for forbrugerne, at produktet er sundt. Idet mange forbrugere også kan lide at have mellemmåltider og snacks på lager, vil en yderligere mulighed være at fokusere på et mellemmåltid eller en snack, som både er sundt og har mulighed for at blive opbevaret i en længere periode.

Småt men godt. Lidt men lækkert. Noget til den lille sult. Fænomenet med at spise små sunde eller usunde måltider mellem de tre hovedmåltider morgenmad, frokost og aftensmad har mange betegnelser. Og der er ikke noget nyt i at snuppe en håndfuld nødder eller en bolle med ost, når man er sulten, og der er lang tid til aftensmad. Der er heller ikke noget nyt i, at den gode kop kaffe følges af lidt kiks eller kage, for at supplere det bitre med lidt sødt. Men nogle taler om, at der efterhånden er et opbrud i madkulten, hvor flere og flere forbrugere begynder at spise flere mindre måltider i løbet af dagen snarere end tre store måltider

’grazing’ dækker over at ’græsse’ dagen lang i stedet for at spise sig mæt tre gange om dagen.

Se de seneste analyser om danskernes forbrug…