Danskernes brug af snacks og mellemmåltider

22. august 2019

Landbrug & Fødevarer har undersøgt forbrugernes brug af mellemmåltider/snacks med fokus på de mere ’lødige’ snacks, der kan fungere som et lille måltid.

Top 5 over de mest populære mellemmåltider/snacks, som spises hver uge,
er: 1) frisk frugt og bær 2) chokolade og slik, 3) grøntsager i mindre bidder, 4)
koldt brød som sandwich og wraps og 5) småkager og kager. Dette illustrerer,
at mellemmåltider/snacks kan være både sunde og usunde samt tilfredsstille
en lille sult eller en lækkersult. Dog er der en lille tendens til, at de mere ’lødige’ snacks/mellemmåltider oftere spises på ugebasis, mens det mere
usunde kategorier oftere spises månedligt. Trendsætterne i undersøgelsen
spiser oftere brød, ost, yoghurt/skyr og kødbaserede snacks, hvilket peger på
potentiale for disse kategorier.

Se de seneste analyser om måltider…