Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke

01. februar 2019

Protein har længe været i forbrugernes søgelys. Analysen her ser nærmere på danskernes holdninger til protein og spørger: Hvor skal proteinet komme fra i fremtiden?

Resumé:

  • Blandt danskerne er der stor interesse for protein. 34 pct. har fokus på at spise mere protein, mens blot 2 pct. gerne vil spise mindre. Til sammenligning vil kun 3 pct. gerne spise mere fedt, mens hele 64 pct. har fokus på at spise mindre.
  • Spørger vi danskerne, hvilke kilder til protein, der er de bedste, topper fødevarer som æg, oksekød, kylling, bønner/linser og fisk listen. Æg er på 1. pladsen med en andel på 51 pct., der angiver det som én af de bedste kilder til protein.
  • Protein forbindes især med at være godt for muskelopbygningen og i forbindelse med sport. Mange danskere er samtidig enige i, at det er særlig vigtigt for ældre og småtspisende, og hvis man gerne vil tabe sig eller bevare vægten.
  • 28 pct. danskere er interesserede i at spise mere vegetabilsk protein. Det er oftere yngre danskere, der har smagt på fødevarer, der indeholder vegetabilsk protein fx tofu, kikærter og linser. Unge har også oftere end andre smagt proteinpulver, -shakes og -barer.
  • Af mere alternative kilder til protein kunne hver femte godt tænke sig at smage plantefars, og 15 pct. er nysgerrige på at smage laboratoriedyrket kød – dog igen især unge, hvor det er 29 pct., der godt kunne tænke sig at smage dette. Insekter kunne også tænkes at komme på menuen i fremtiden hos 10 pct. af danskerne. Mænd virker her mere åbne end kvinder.

Se de seneste analyser om protein…