Introduktion

20. maj 2025

Katrine Langvad

Chefkonsulent

Katrine Langvad

Madens energiindhold måles i kilojoule (kJ) eller kilokalorier (kcal). 1 kcal=4,2 kJ. Energiindholdet i en fødevare afhænger af fødevarens indhold af makronæringsstoffer.

1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
1 g tilgængeligt kulhydrat giver 17 kJ = 4 kcal
1 g kostfiber giver 8 kJ = 2 kcal
1 g protein giver 17 kJ = 4 kcal
1 g alkohol giver 29 kJ= 7 kcal

På siderne herunder kan du læsere mere om energibalance, energibehov, energifordeling og meget mere.

Læs mere om energi her

Måske du også er interesseret i...

Måltidsberegneren

Måltidsberegneren

Måltidsberegneren er et gratis værktøj til dig, hvor du kan få viden om dit daglige energibehov og planlægge en dagskost til enten vægttab, vægtvedligehold eller vægtstigning.

Prøv måltidsberegneren her

Nyt fra Ernæringsfokus