Introduktion
20. maj 2025
Madens energiindhold måles i kilojoule (kJ) eller kilokalorier (kcal). 1 kcal=4,2 kJ. Energiindholdet i en fødevare afhænger af fødevarens indhold af makronæringsstoffer.
1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
1 g tilgængeligt kulhydrat giver 17 kJ = 4 kcal
1 g kostfiber giver 8 kJ = 2 kcal
1 g protein giver 17 kJ = 4 kcal
1 g alkohol giver 29 kJ= 7 kcal
På siderne herunder kan du læsere mere om energibalance, energibehov, energifordeling og meget mere.
Læs mere om energi her
Energibalance
Læs hvad det vil sige at være i energibalance, og hvorfor det er vigtigt.
Energibehov
Det daglige energibehov er individuelt og afhænger af flere faktorer. Læs mere her.
Energifordeling
Læs her om den anbefalede energifordeling af protein, fedt og kulhydrat.
Hvor meget energi får vi?
Her kan du se danskernes gennemsnitlige indtag af energi.
Energiindhold i forskellige fødevarer
Se eksempler på energiindhold i forskellige fødevarer her.
Måske du også er interesseret i...
Måltidsberegneren
Måltidsberegneren er et gratis værktøj til dig, hvor du kan få viden om dit daglige energibehov og planlægge en dagskost til enten vægttab, vægtvedligehold eller vægtstigning.