Bæredygtighed

25. februar 2022

Bæredygtighed er et komplekst emne og det handler om mere end klima og CO2-udledning. Ifølge FN's Fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, er der fire kriterier der skal være opfyldt for at en kost er bæredygtig.

1) Kosten skal være ernæringsmæssigt tilstrækkelig og sund
2) Den skal være økonomisk tilgængelig for alle
3) Den skal være kulturelt acceptabel
4) Den skal have en lav miljøpåvirkning

Læs mere om bæredygtig kost her

Kyllinger og klima

Den danske kyllingeproduktion har en lav klimabelastning, bl.a. fordi kyllingens vandforbrug er lavt og transporten til slagteriet kort. Den danske slagtekylling er desuden en race, som er god til at omsætte foder til kød. Faktisk skal kyllingen kun bruge 1,5 kg foder, for hvert kilo kylling der produceres. 

De officielle Kostråd viser vejen til mad og drikke, der er sund og klimavenlig. Kostrådene fokuserer i højere grad end tidligere på klima, og fremhæver bl.a. kylling som en mindre belastende kødtype, og æg som en af de mindst klimabelastende animalske råvarer.

Læs mere her.  

Læs mere om kød og bæredygtighed her. 

 

Andre sider

Måske er du også interesseret i disse fødevarer...