Dyrevelfærd
27. januar 2023
Dyrevelfærden for landets slagtekyllinger betyder meget for de danske landmænd. Her bruger man meget tid i stalden og holder øje med kyllingerne og deres trivsel. Heldigvis er det sjældent, at kyllingerne bliver syge og har behov for antibiotika, derfor bruges det næsten ikke i den danske slagtekyllingeproduktion.
Læs mere om forholdene for danske slagtekyllinger her.
Produktion af kyllinger
Læs om produktion og forarbejdning af kyllinger på Landbrug & Fødevarers hjemmeside.
Dyrevelfærd er blevet vigtigere ved valg af fjerkrækød
Hvad prioriterer forbrugeren højst ved valg af fjerkrækød? Landbrug & Fødevarer har gennem de senere år gentagende gange spurgt danskerne, hvad de lægger mest vægt på, når de vælger forskellige fødevarer. Analysen sætter fokus på danskernes prioriteringer, når det handler om valg af fjerkrækød.
Danskerne vælger dansk dyrevelfærd
Landbrug & Fødevarer har spurgt danskerne, hvor meget dyrevelfærd betyder for dem, når de køber forskellige typer af animalske produkter.
Mange kan ikke se fersk kyllings oprindelsesland
Forholdsvis mange kan ikke se på pakken, hvilket land fersk kylling kommer fra. Dette er problematisk, da forbrugerne foretrækker dansk kylling, og pakken har stor indflydelse på, hvad forbrugerne ender med at købe.
Her kan du læse mere om fjerkræ...
Måske er du også interesseret i disse fødevarer...
Mælk og mejeriprodukter
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed.
Æg
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed samt om æggets opbygning.
Frugter og grøntsager
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Korn
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Fisk
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed.