Protein findes i mange forskellige fødevarer, men i forskellig mængde. 

De nedenstående tabeller viser, hvor meget protein der findes pr. 100 gram af hver enkelt råvare. Der er dog ikke taget højde for proteinkvalitet. 

 

Protein pr. 100 g

Ost 30+

28 g

Ost 45+

24 g

Kyllingebryst, rå

22 g

Schnitzel af inderlår fra gris, rå

21 g

Mørbrad fra gris, rå

21 g

Kalvetyndstegsfilet, rå

21 g

Oksemørbrad, rå

21 g

Flæskesteg, rå

18 g

Okseculotte, rå

17 g

Æggeblomme, rå

16 g

Lammebryst, rå

15 g

Hytteost, 5%

13 g

Hele æg, friland, rå

12 g

And med skind, rå

12 g

Skyr, 0,2%

11 g

Æggehvide, rå

10 g

Minimælk

3,4 g

Frugtyoghurt, 0,4%

3,3 g

Kilde: DTU Fødevareinstituttet - Fødevaredata december 2023

 

Protein pr. 100 g 

Jordnød

30 g

Mandler, rå

26 g

Hasselnødder

16 g

Havregryn

14 g

Edamamebønner 

12 g

Kogte kikærter, konserves 

7,2 g

Kogte røde kidneybønner, konserves

7,2 g

Kogte grønne linser, konserves

6,6 g

Broccoli, rå

3,6 g

Champignon, rå

2,3 g

Grønne bønner, rå

1,9 g

Blomkål, rå

1,7 g

Gulerod, rå

0,3 g

Kilde: DTU Fødevareinstituttet - Fødevaredata december 2023

Kilder:

"Typiske vægte for madvarer". Scandinavian Journal of Nutrition 1996;40(4) suppl. No. 32, S 129 - S 152.

DTU Fødevareinstituttet - Fødevaredata, december 2023

Læs mere om protein her...

Måske du også er interesseret i...

Nyt fra Ernæringsfokus