Protein findes i mange forskellige fødevarer, men i forskellig mængde. 

De nedenstående tabeller visualiserer til sammenligning, hvilke mængder der reelt skal til for at opnå samme proteinindhold fra forskellige animalske og vegetabilske fødevarer. Der er dog ikke taget højde for proteinkvalitet. Tabellerne belyser også andre problemstillinger som fx øget indtag af kJ og forlænget tilberedningstid. Bønner skal stå i blød i 10-12 timer og derefter koge i 45 minutter. 

 

Protein pr. 100 g

Ost 30+

28 g

Ost 45+

24 g

Kyllingebryst, rå

22 g

Schnitzel af inderlår fra gris, rå

21 g

Mørbrad fra gris, rå

21 g

Kalvetyndstegsfilet, rå

21 g

Oksemørbrad, rå

21 g

Flæskesteg, rå

18 g

Okseculotte, rå

17 g

Æggeblomme, rå

16 g

Lammebryst, rå

15 g

Hytteost, 5%

13 g

Hele æg, friland, rå

12 g

And med skind, rå

12 g

Skyr, 0,2%

11 g

Æggehvide, rå

10 g

Minimælk

3,4 g

Frugtyoghurt, 0,4%

3,3 g

Kilde: DTU Fødevareinstituttet - Fødevaredata december 2023

 

Protein pr. 100 g 

Jordnød

30 g

Mandler, rå

26 g

Hasselnødder

16 g

Havregryn

14 g

Edamamebønner 

12 g

Kogte kikærter, konserves 

7,2 g

Kogte røde kidneybønner, konserves

7,2 g

Kogte grønne linser, konserves

6,6 g

Broccoli, rå

3,6 g

Champignon, rå

2,3 g

Grønne bønner, rå

1,9 g

Blomkål, rå

1,7 g

Gulerod, rå

0,3 g

Kilde: DTU Fødevareinstituttet - Fødevaredata december 2023

Kilder:

"Typiske vægte for madvarer". Scandinavian Journal of Nutrition 1996;40(4) suppl. No. 32, S 129 - S 152.

DTU Fødevareinstituttet - Fødevaredata, december 2023

Læs mere om protein her...

Måske du også er interesseret i...