Dagskostforslag til vægttab, 6000 kJ/1400 kcal

02. februar 2023

Puk Maia Ingemann Holm

Chefkonsulent

Puk Maia Ingemann Holm

 

Denne 'Vidste du at...' viser 2 forslag til dagskost på i alt 6000 kJ/1400 kcal, hvor alle kan være med. Forslagene består af nemme og hurtige måltider, sammensat af lettilgængelige fødevarer. Dagskostforslagene indeholder et jævnt indtag af protein over dagen, der bl.a. medvirker til, at nedbrydningen af muskler mindskes under slankekuren.

På bagsiden findes opskrifterne

Gode råd til måltiderne

Udover dagskostforslagene indeholder dette materiale gode råd, hvis du gerne vil tabe dig. 

Morgenmad

Det er vigtigt at starte dagen med proteiner og fuldkorn. Det gør dig mæt i lang tid. Jo mere du bevæger dig, jo flere kalorier forbrænder du. Derfor er det vigtigt, at du er fysisk aktiv hver dag.

Frokost

Frokosten skal mætte godt. Anvend rester fra aftensmaden, så har du en nem frokost. Supplér med rugbrød eller andet fuldkornsprodukt og grøntsager. Drik vand flere gange om dagen, 1-1½ liter dagligt.

Mellemmåltid

Hvis du er sulten i løbet af eftermiddagen, så hav et sundt mellemmåltid klar, så du ikke lader dig friste. Hvis du ikke er sulten, så drop måltidet og spar kalorierne. Sluk tørsten i vand, det indeholder ingen kalorier.

Aftensmad

Spis langsomt og nyd maden. Spis evt. af en mindre tallerken, end du plejer. Undgå at spise, mens du laver andre ting, fx ser fjernsyn eller arbejder ved computeren. Undersøgelser viser, at man nemt spiser 20% mere, når man ikke koncentrerer sig om at spise.

Mellemmåltid

Kroppen nedbryder og opbygger proteiner i musklerne hele døgnet. Risikoen for at miste muskelmasse under vægttab mindskes, hvis der er tilstrækkeligt med protein i maden. Det sker bedst ved ca. 20 g protein til de tre hovedmåltider og ca. 10 g protein til  mellemmåltiderne. Gerne lidt mere inden sengetid.

Her kan du læse flere gode råd om vægttab

Plakaten kan kun downloades.

Se de andre "Vidste du at.." materialer her...

Har du prøvet Måltidsberegneren?