Dagskostforslag, 8000 kJ

01. februar 2023

Puk Maia Ingemann Holm

Chefkonsulent

Puk Maia Ingemann Holm

 

Arket er henvendt til personer, der skal tabe sig i vægt, og giver to forslag til, hvordan en dagskost på ca. 8000 kJ kan sammensættes. Et vægttab forudsætter dog, at energibehovet er større end 8000 kJ og kan opnås ved at kombinere sund og varieret kost med øget fysisk aktivitet. Arket kan bruges som et udgangspunkt for en snak om portionsstørrelser samt måltidernes sammensætning og indhold.

Her på siden kan du hente regneark med vores beregninger på energiindhold i retterne. Det giver dig mulighed for at bruge informationerne om næringsstoffer i hver ret efter behov i forskellige sammenhænge. Du kan også hente vidensgrundlaget for beregninger af energiindtag og energiforbrug. Arket kan bestilles i trykt version eller downloades til print.

Sådan er Vidste du at... 8000 kJ opbygget

Kolonne 1 og 2 – Dagskostforslag

De to dagskostforslag på forsiden af arket består hver af 5 måltider fordelt på 3 hovedmåltider og 2 mellemmåltider. De 3 hovedmåltider (morgenmad, frokost og aftensmad) er sammensat, så de lever op til anbefalingerne for energifordeling mellem måltider. Yderst til højre på forsiden kan du finde gode råd til vægttab for de enkelte måltider.

Måltiderne er sammensat så de repræsenterer en varieret kost og inkluderer kylling, æg, mejeriprodukter, oksekød, grisekød, fisk, fuldkornsprodukter, frugt og grønt. Der er minimum 600 g frugt og grønt i hvert dagskostforlag og sammensætningen af makronæringsstoffer følger officielle anbefalinger.

Kolonne 3

I kolonne 3 gives nogle generelle råd om, hvad det er godt at fokusere på for at opnå et vægttab i forhold til de forskellige måltider.

I en sund kost anbefales det at spise varieret. Rådene i kolonne 3 kan fx bruges, når du spiser måltider med et andet indhold end måltiderne på arket.

Bagsiden

På bagsiden finder du en præcis angivelse af de ingredienser, der er i retterne i de afbildede dagskostforslag, relevante links til opskrifter på voresmad.dk samt tips og information om sund livsstil.

Ordrenummer 194689_402

Se de andre "Vidste du at.." materialer her...

Har du prøvet Måltidsberegneren?