Grisen og Danmarkshistorien
01. juni 2020
Historikeren Else-Marie Boyhus fortæller om nogle retter, som vi har spist igennem århundreder, og som stadig ses på middagsbordet. Det er retter, der her indvirket på den danske madkultur og grisekødets betydning gennem tiden. Retterne er ordnet kronologisk. 24 sider.
Se også vores andre materialer om fødevarer...
Fødevarematricer - når fødevarer er mere end næringsstoffer
En fødevarematrice er et nyt begreb indenfor ernæringsforskningen.
Griseliv og Svinekød
En arbejdsbog om grisen, dens liv og hvad den bliver til, efter den er slagtet.
Udskæringsplanche – sådan skæres grisen
Planchen i A3 viser de mest almindelige svinekødsudskæringer med de anbefalede navne, der implementeres i detailhandelen fra 2017.
Udskæringsplanche - Kalvekød A4
Planchen viser ½ kalv parteret i de almindelige udskæringer.
Udskæringsplanche - Oksekød A4
Planchen viser ½ okse parteret i de almindelige udskæringer.
All in one - Fem skridt til bedre svinekød
Faktaark med kortfattet information om dansk svinekød og dyrevelfærd, kvalitet, fødevaresikkerhed, bæredygtighed - miljø og klima, samt leveringssikkerhed.
Kødets ernæringsmæssige betydning
Landbrug & Fødevarer giver her en gennemgang af kødets betydning for menneskets udvikling, kødets indhold af næringsstoffer og dets betydning i kosten.
Spisekvalitet af grisekød
Detaljerer hvordan alle led kan sikre det bedst mulige grisekød
Hvem holder fest - dig eller bakterierne?
Lille plakat om hygiejne
Stegning i ovn og på pande
Anvisning på hvordan du tilbereder kød i ovn og på pande, så du får den bedste smagsoplevelse.
Stegning på grill
Anvisning på hvordan du tilbereder kød på grillen, så det bliver mørt og saftigt