Kick i madkassen

01. marts 2013

Katrine Langvad

Chefkonsulent

Katrine Langvad

 

Dit barn har brug for en god madpakke. Med lange dage i skole og institution er det vigtigt, at børn føler sig mætte og har energi, så de kan koncentrere sig om bogstaver, tal og socialt samvær. Samtidig skal madpakken både være sund og lækker, ellers bliver den måske ikke spist.

For mange er det en udfordring at have tid og overskud til den kreative madpakke. Men følger du nogle af de tips og opskrifter, som erfarne forældre og eksperter har samlet i dette hæfte i samarbejde med Mejeriernes Skolemælksordning, har du et godt udgangspunkt. Måske vil du endda opleve madpakken som en kreativ udfordring.

Madpakken har nemlig mange vigtige funktioner som brændstof, nydelse, afslapning og som centralt samlingspunkt i fællesskabet med andre børn. Nogle kalder madpakken 'Et stykke med mor og far' og peger på den som omsorg og tryghed. Derfor er det en god og klog investering at yde maden til dit skolebarn stor opmærksomhed.

Husk også, at det er en god idé at inddrage dit barn, når der smøres madpakker - i hvert fald en gang imellem. Det giver barnet et forhold til madpakken, og giver barnet mulighed for at fortælle, hvad det kan lide og ikke lide, hvor meget det kan spise, og hvad det ikke vil spise for øjnene af kammeraterne.

Fra aftensmad til madpakke

Det er en fordel at planlægge madpakken, og ved at tænke aftensmaden sammen med de kommende dages madpakker kan du spare tid og penge.

Denne bog handler mest om indholdet i madpakken, men planlægning, indpakning og selve spisesituationen i skolen er også vigtige emner rundt om madpakken

Se vores andre opskrifter...