Fødevarer hverken overfører eller forebygger Corona

30. marts 2020

Er du i tvivl om du kan blive smittet med Corona gennem maden? Og har du hørt, at man kan forebygge at blive smittet med Corona ved at booste maden med vitaminer og mineraler? Så læs mere her.

I disse Corona-tider florerer der myter om, hvad man kan gøre for at forebygge at blive syg med Covid-19, og om Coronavirus kan overføres via fødevarerne. Virus overføres ikke via fødevarer, når myndighedernes anbefalinger til god hygiejne overholdes. Samtidig kan man ikke spise sig til forebyggelse.

Den essentielle hygiejne

Du kan tage mange forholdsregler for at undgå at overføre Coronavirus. Først og fremmest er god hygiejne alfa og omega. Altså, at afspritte eller vaske hænderne ofte, og vaske overflader som berøres af flere mennesker dagligt med almindelige rengøringsmidler. Det er tydeligt i medierne, og det har Fødevarestyrelsens nyhedsbrev fra Altomkost også lagt vægt på.

Når det gælder fødevarerne, er det de helt almindelig gældende anbefalinger om at skylle frugter, bær og grøntsager inden de skal spises, der også anbefales i disse tider. Som alle andre forholdsregler mindsker dette risikoen for at Corona-virus får adgang til slimhinder, og derfor mindsker muligheden for at udvikle sig til Covid-19.

Kort og godt – fortsæt med at holde en god hygiejnestandard omkring dine fødevarer.

Ingen super foods forebygger Covid-19

Der florer også myter om, at kosttilskud og vitaminboostede retter kan forebygge smitte med Corona. Det er ifølge Fødevarestyrelsen misvejledning, og kan i værste fald være vildledende for borgerne. Her er det igen god hygiejne og at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, der udgør den mest saglige vejledning til at forebygge at blive syg af Corona.

Kort og godt – spis fortsat sundt og efter De officielle Kostråd – lav mad der smager dig godt. Brug eventuelt lejligheden her til at have børnene med i køkkenet. Hold en god håndhygiejne og host og nys i dit ærme. Du kan finde inspiration til børnevenlige opskrifter her.

Så håber vi, at vi snart er igennem krisen og tilbage til en nogenlunde normal hverdag.

Måske du også er interesseret i...