Giv børn en madoplevelse for livet

14. marts 2022

Line Munk Damsgaard

Ernæringschef

Line Munk Damsgaard

Bliv frivillig instruktør på Madskoler og vær med til at give børn sjove og lærerige oplevelser med mad i sommerferien! Uanset om du ønsker at udvide dit netværk eller at få relevant faglig erfaring indenfor ernæring og pædagogik, er Madskoler en mulighed for at få en uforglemmelig oplevelse med børn, madlavning, sundhed og fysisk aktivitet. Lyder det som noget for dig? Eller kender du én, som kunne være interesseret i at være med?

Som frivillig instruktør på en Madskole giver du viden om madlavning, kost og sund livsstil videre til børn og unge. Hvert år deltager omkring 500 Madskoleinstruktører. Diversiteten blandt vores skønne instruktører er stor: Vi har både studerende, folk med fuldtidsarbejde, pensionister, forældre der tager på Madskole med deres børn og bedsteforældre der tager af sted med deres børnebørn. Fælles for dem alle er, at de har lysten til at være sammen med børn og lære børn om mad.

Alle instruktører på Madskoler arbejder frivilligt, hvilket er en forudsætning for, at Madskoler kan etableres. Vi vil rigtig gerne have dig med på holdet!

Hvad laver man som frivillig instruktør på en Madskole?
Arbejdet som instruktør består hovedsageligt i at instruere børnene i madlavning og aktivere dem gennem lærerige lege. Der er udviklet et unikt program for ugen med madlavning, aktiviteter, lege og undervisning. Der vil desuden være en række praktiske opgaver ligesom der selvfølgelig også er plads til sjove indfald, skøre idéer og hygge med børnene.

Hvad får man ud af at være frivillig instruktør?
Først og fremmest får du en fantastisk oplevelse og er med til at gøre en forskel for børn og unges viden om mad og ikke mindst kundskaber i forhold til mad. Samtidig får du erfaring og kompetencer inden for blandt andet ernæring, madlavning, måltidsplanlægning, pædagogik, fysisk aktivitet og didaktik.

Spred gerne budskabet i dit netværk om, at Madskoler søger frivillige, så endnu flere kan få en fantastisk oplevelse og praktisk erfaring fra Madskoler.

Kort om Madskoler:

  • Madskoler foregår i skoleferien, og de fleste Madskoler bliver afholdt i starten og slutningen af skolesommerferien (uge 26, 27 og 31). En Madskole forløber over fem dage – mandag til fredag i dagtimerne.
  • Der oprettes Madskoler i de områder, hvor mindst fire frivillige instruktører kan og vil stå for det i samme uge.
  • De fleste Madskoler er for børn i alderen 8-12 år. Der oprettes desuden enkelte Ungdomsmadskoler for unge i alderen 13-15 år.
  • Formålet med Madskoler er at lære børn og unge om sund kost og motion på en sjov og aktiverende måde.
  • Madskoler udbydes af 4H i et ikke profitskabende samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000.

Læs mere og tilmeld dig som instruktør her!

 

 

Her kan du læse mere om børn og mad...