Giv din madglæde videre - bliv frivillig Madskoleinstruktør

11. april 2024

Vil du bidrage til at øge børns madmod, madglæde og ikke mindst interesse for mad? Så bliv frivillig instruktør på Madskoler! Som frivillig instruktør på en Madskole får du erfaring, som du kan bruge både privat og professionelt. Du får mulighed for at udvide dit netværk og styrke dine kompetencer inden for bl.a. pædagogik, undervisning og organisering.

Madskoler er en sommerferieaktivitet for børn i alderen 8-12 år. Det foregår mandag til fredag i dagtimerne i uge 27 og 28. Formålet er at lære børn om sund kost og motion på en sjov, aktiverende og lærerig måde. Børnene lærer at lave sund og varieret mad ved hjælp af basale madlavningsteknikker, og de bliver præsenteret for forskellige råvarer inden for alle fødevaregrupper.

Som frivillig instruktør får du erfaring med at formidle kost-, ernærings- og sundhedsfaglig viden. Du får desuden kompetencer inden for pædagogik, madlavning, måltidsplanlægning, fysisk aktivitet og didaktik. Alle instruktører får et bevis på deres deltagelse, som kan vedlægges CV’et.

Opgaverne som instruktør består i at instruere børnene i madlavning, aktivere dem gennem leg og motion samt gennemføre en række praktiske opgaver. Herudover formidler instruktørerne viden om sundhed, kost, hygiejne og fysisk aktivitet til børnene. Der er også plads til sjove indfald, skøre idéer og hygge. Madskoler tilbyder instruktørkurser og udarbejder ugeprogrammer med tilhørende opskrifter, så de frivillige er klædt godt på til opgaven.

Som frivillig instruktør gør du en forskel for børnenes sundhed og madmod. Jo flere frivillige instruktører, der tilmelder sig, desto flere Madskoler bliver oprettet. Dermed kan endnu flere børn få en fantastisk uge i deres sommerferie med madglæde, madmod, nye venner og ny viden om sund mad.

Kunne du tænke dig at gøre en forskel og blive instruktør på en Madskole til sommer? Så skynd dig at tilmelde dig!

Tilmeld dig her

Madskoler udbydes af børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke profitskabende samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000.

Måske du også er interesseret i...