Gratis webinar: Sund og klimavenlig mad i skoler, institutioner og kantiner

20. september 2022

Katrine Langvad

Seniorkonsulent

Katrine Langvad

Arbejder du i køkkenet i en daginstitution, skole eller kantine – eller er du sundhedskonsulent i en kommune – så deltag gratis på Fødevarestyrelsens Kostråd til Måltider-webinarer.

Klik på datoen for at tilmelde dig. 

  • 6. oktober 2022 kl.14.00-15.00 2022 ”Daginstitutioner" - er afholdt
  • 26.oktober 2022 kl. 14.00-15.00 2022 ”Skoler og kantiner" - er afholdt

På webinaret vil du blandt andet høre mere om, hvordan du kan lave mad efter Kostråd til Måltider, samt hvordan du arbejder med det i praksis. 

Hvorfor Kostråd til Måltider?

De professionelle køkkener serverer hver dag mange måltider til danskerne - de offentlige køkkener serverer ca. 650.000 måltider dagligt, og dertil kommer måltider fra de private køkkener. 

De professionelle køkkener spiller derfor en vigtig rolle i forhold til at introducere velsmagende, sund og klimavenlig mad for danskerne.

Det vi spiser, har betydning for både sundhed og klima

Kostrådene til de professionelle køkkener – Kostråd til Måltider - bygger på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Det vi spiser har nemlig ikke kun betydning for vores sundhed – det har også betydning for klimaet. 

Danskerne kan reducere deres CO2-aftryk med 31-45% ved at følge kostrådene. Med den indflydelse de professionelle køkkener har på befolkningens madvaner, har det enorm betydning for Danmarks samlede fødevareforbrug og danskernes sundhed generelt.

Links til mere viden:

Kostråd til måltider i daginstitutioner

Kostråd til måltider i skoler og kantiner

Måske du også er interesseret i...