Gratis webinar: Sund og klimavenlig mad i skoler, institutioner og kantiner

20. september 2022

Katrine Langvad

Seniorkonsulent

Katrine Langvad

Arbejder du i køkkenet i en daginstitution, skole eller kantine – eller er du sundhedskonsulent i en kommune – så deltag gratis på Fødevarestyrelsens Kostråd til Måltider-webinarer.

Klik på datoen for at tilmelde dig. 

På webinaret vil du blandt andet høre mere om, hvordan du kan lave mad efter Kostråd til Måltider, samt hvordan du arbejder med det i praksis. 

Hvorfor Kostråd til Måltider?

De professionelle køkkener serverer hver dag mange måltider til danskerne - de offentlige køkkener serverer ca. 650.000 måltider dagligt, og dertil kommer måltider fra de private køkkener. 

De professionelle køkkener spiller derfor en vigtig rolle i forhold til at introducere velsmagende, sund og klimavenlig mad for danskerne.

Det vi spiser, har betydning for både sundhed og klima

Kostrådene til de professionelle køkkener – Kostråd til Måltider - bygger på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Det vi spiser har nemlig ikke kun betydning for vores sundhed – det har også betydning for klimaet. 

Danskerne kan reducere deres CO2-aftryk med 31-45% ved at følge kostrådene. Med den indflydelse de professionelle køkkener har på befolkningens madvaner, har det enorm betydning for Danmarks samlede fødevareforbrug og danskernes sundhed generelt.

Links til mere viden:

Kostråd til måltider i daginstitutioner

Kostråd til måltider i skoler og kantiner

Måske du også er interesseret i...