Kom i grønt humør – og giv grøntsagsglæden videre

17. juni 2024

Line Munk Damsgaard

Ernæringschef

Line Munk Damsgaard

I uge 34 gennemføres Den Nationale Grøntuge, hvor en lang række aktører går sammen om en fælles indsats for at øge danskernes forbrug af grøntsager. Du kan være med!

To ud af tre danskere ønsker at inkludere flere grøntsager i deres kost, og 9 ud af 10 går op i at spise sundt. MEN selvom vi er bevidste om vigtigheden af grøntsager for vores sundhed og klimaet, lever langt de fleste af os stadig ikke op til de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen – hvoraf mindst halvdelen anbefales at være grøntsager. 

Den Nationale Grøntuge har til formål at sætte fokus på grøntsagerne og inspirere danskerne til flere grøntsager på tallerkenen. Hos Landbrug & Fødevarer har vi skabt en ramme (logo, payoff, look mv.), som alle frit kan benytte i forbindelse med Den Nationale Grøntuge. Målet er at få flest muligt til at gøre noget, der hvor de hver især allerede er aktive. 

Du og din arbejdsplads kan også støtte op om Den Nationale Grøntuge. Det kan være via nyhedsbreve, Sociale Medier, maden på tallerkenen, events, konkurrencer etc. Find det nyudviklede grøntuge-materiale her. Der er udviklet materiale til direkte brug samt en række elementer, I kan bruge til at lave jeres eget materiale. Herudover har vi samlet en masse lækker inspiration fra de partnere, der har været med til at starte Den Nationale Grøntuge op. 

Rammerne for hvordan I kan kommunikere under Den Nationale Grøntuge er bred:

  • Vi opfordrer til en glad, og handlingsanvisende kommunikation uden for mange løftede pegefingre.
  • Fokus i kommunikationen skal (selvfølgelig) være grøntsager, hvilket afgrænses som det, der tæller med i Fødevarestyrelsens anbefaling for grøntsager (fødevarer som kartofler, svampe, bælgfrugter og frugter hører ikke under Fødevarestyrelsens anbefaling for grøntsager). Der må gerne være andre fødevarer i kommunikationen (fx i en opskrift eller i en tilbudsavis), blot grøntsager har det primære fokus.
  • Brug gerne følgende hashtags (prioriteret rækkefølge): #DenNationaleGrøntuge #Glæddinesanser #Grønterrodentilaltgodt
  •  Kombiner gerne grøntuge-materialet med eget materiale (fx opskrifter, billeder, tips og tricks, viden om grøntsager etc.) – og link gerne ind til egne platforme (fx opskriftssider).
  • Fortæl gerne, at Den Nationale Grøntuge er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer.

Måske du også er interesseret i...