Hjælp til dig der rådgiver personer med diabetes

09. februar 2021

Projektet ’Sunde fødevarer til mennesker med diabetes’ har samlet information og hjælpeværktøjer til sundhedsfagligt personale, der rådgiver personer med diabetes om det sundere fødevarevalg.

Når personer med diabetes skal planlægge sammensætningen af deres mad, kan det opleves som en udfordring. Derfor har projektet Sunde fødevarer til mennesker med diabetes fokuseret på at samle information om netop det sundere valg af fødevarer.

En samling af viden til rådgivning om diabetes

I regi af ’Rådet for sund mad’ har projektgruppen, ledet af Kost og Ernæringsforbundet, samlet idekataloger og information der hjælper fagprofessionelle og detailhandlen med rådgivning og vejledning til personer med diabetes.

Landbrug & Fødevarer har deltaget i projektets følgegruppe, og har bidraget til projektet med bl.a. en række af kommunikationsserien ”Vidste du at…”, der er et visuelt vejledningsværktøj om sundere måltider og dagskostforslag.

Resultaterne af projektet finder du på følgende link: 
Rådet for Sund Mad - Sunde fødevarer til mennesker med diabetes

Baggrund for projektet

Projektet er finansieret gennem satspuljemidler, som løfter initiativ 4 i Den Nationale Diabeteshandlingsplan 2017-2020.
Læs mere på Rådet for Sund Mads hjemmeside.

Måske du også er interesseret i...