Madskoler fejrer 20 års jubilæum – skal du være med?

18. januar 2023

Line Munk Damsgaard

Ernæringschef

Line Munk Damsgaard

Vil du give din viden om mad videre til næste generation? Har du lyst til at udvide dit netværk samtidig med at du får et ekstra plus på CV’et? Bliv frivillig instruktør på Madskoler og få en uforglemmelig oplevelse med børn, mad og madlavning!

Madskoler arbejder for bedre madkultur og mere madglæde hos børn og unge. Det har vi gjort i mange år, og i 2023 kan vi fejre 20-års jubilæum! Gennemførelsen af Madskoler er kun mulig på grund af vores fantastiske frivillige instruktører, som sørger for at børnene får en fantastisk oplevelse med mad og madlavning. Til trods for at vi hvert år har omkring 500 frivillige engageret i Madskoler, er der flere steder ventelister og børn, som ikke får plads. Derfor søger vi netop nu endnu flere frivillige, som vil være med på sommerens Madskoler 2023!

Hvad laver man som frivillig på en Madskole?

Som frivillig instruktør på Madskoler består opgaverne hovedsageligt i at instruere børnene i madlavning og aktivere dem igennem sjove og lærerige lege. I løbet af de 5 dage en Madskole varer, skal børnene – ud over at lave mad – lære om emner som kostråd, nøglehul, hygiejne og madspild. Herudover er der selvfølgelig også plads til sjove indfald, skøre ideer og hygge med børnene.

Helt konkret giver rollen som frivillig instruktør på Madskoler kompetencer indenfor blandt andet ernæring, madlavning, formidling, måltidsplanlægning og pædagogik. Alle instruktører får bevis for deres deltagelse, en lille gave, forklæde, kokkehue og opskriftshæfte. Derudover er der rig mulighed for at udvide sit netværk og møde andre madinteresserede frivillige.

Unikt program - i år holder vi fødselsdag

Princippet for Madskoler er at vi opretter Madskoler alle de steder rundt om i landet, hvor der er frivillige nok til at udføre dem. Typisk deltager 3-5 frivillige instruktører på en Madskole og 16-20 madglade børn. Inden Madskolen begynder, mødes instruktørgruppen for at lære hinanden bedre at kende, uddelegere praktiske opgaver og planlægge detaljer for ugens forløb. Hvert år udvikles et unikt program for ugen med lækre opskrifter, lærerige aktiviteter, mulighed for ekskursion med børnene og et familiearrangement. Dette program skaber rammerne for en fantastisk og uforglemmelig uge i selskab med skønne børn og andre engagerede frivillige. I år er temaet for sommerens Madskoler ”fødselsdag”, for at markere Madskolers 20-års jubilæum.

Hvis dette lyder som noget for dig, eller en du kender, så tilmeld dig som instruktør her og hjælp gerne med at sprede budskabet i dit netværk.

Kort om Madskoler:

  • Madskoler er for børn mellem 8-12 år.
  • Madskoler foregår i skoleferien, og de fleste Madskoler bliver afholdt i starten og slutningen af sommerferien.
  • En Madskole forløber sig over 5 dage – mandag til fredag i dagtimerne.
  • Madskoler bliver afholdt i skolekøkkener, som vi får lov til at låne til formålet.
  • Der oprettes Madskoler i de områder, hvor mindst tre frivillige instruktører kan og vil stå for det i samme uge.

Madskoler udbydes af 4H i et ikke profitskabende samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000.

Måske du også er interesseret i...