Ny analyse om børns tanker om madlavning og madmod
04. maj 2022
3 ud af 4 børn oplever at de hjælper mest til med borddækningen derhjemme, men har forældrene en anden opfattelse? I dette års Børn, Unge og Mad analyse er forældrene blevet stillet de samme spørgsmål som børnene, og vi dykker ned i ligheder og forskelle i opfattelserne, og stiller skarpt på hvorfor det er vigtigt at høre børnenes tanker om madlavning, madmod og madinspiration.
På et webinar den. 18. maj kl. 13.30 offentliggør Arla Fonden dette års resultater af analysen. På dette års webinar får du:
- Indsigt i analysens nøgletal, med bl.a. nye tal om mad og SoMe
- Børnenes egne tanker og refleksioner
- Kommentarer og refleksioner fra eksperter indenfor digital adfærd, madmod og involvering
- Mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne
Næsten 1.000 børn har svaret på dette års analyse og giver alle – skoler, eksperter, stakeholdere og madaktører – et enestående billede af de unges tanker om og erfaringer med mad. I år med nye indsigter i madinspiration på SoMe og hvor mange børn der spiser efter særlige regler, samt indsigt i forældrenes tanker om de samme spørgsmål.
Tilmeld dig webinaret senest d. 17. maj kl. 12:00.
Webinaret er gratis.
Læs mere om børn og unge her...
Børn og unge
Her kan du læse om aktuelle mad- og ernæringsemner til børn og unge.
Madskoler for børn og unge
Madskoler lærer børn og unge om varieret kost og sund livsstil på en sjov og aktiverende måde.
Hvad optager børn i forhold til mad, sundhed og klima?
Børn stiller altid interessante spørgsmål – også børnene på Madskoler. Vi har samlet en række spørgsmål fra disse børn om mad, klima og sundhed.
Unges opfattelse af officielle anbefalinger og bæredygtighed
Denne rapport belyser blandt andet teenagernes kendskab til de officielle kostanbefalinger, hvem der påvirker teenagernes madvaner.