Danskerne spiser flere æg

30. april 2019

Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes holdning til og køb af æg for femte år i træk. Undersøgelsen viser, at danskerne spiser flere æg. Sammenlignet med tidligere spiser danskerne nu i gennemsnit 4 æg om ugen. Derudover viser resultaterne, at økologi, dyrevelfærd og pris fortsat har størst betydning, når danskerne vælger æg i køledisken. Dén top 3 har været den samme i flere år, dog er økologi nu på førstepladsen.

Highlights:

  • Økologi indtager nu førstepladsen på listen over, hvad der har
    størst betydning, når danskerne køber æg. Derudover vægter flest
    danskere dyrevelfærd og pris højest, når de vælger æg.
  • Danskerne spiser flere æg. I 2018 spiste danskerne 4 æg om ugen
    i gennemsnit (steget fra 3,7 æg i 2017). Det er især de 40-49-årige,
    der spiser flere æg.
  • Flertallet af danskerne mener fortsat, at æg er sunde. Samtidig
    knytter færre danskere æg til forhøjet kolesterol.
  • Set over tid, har danskerne haft en ”top 3” over begrundelser for,
    hvorfor æg er sunde. Flertallet mener fortsat, at æg er sunde, fordi
    de hjælper med at få protein nok, giver god mæthed og er en god
    kilde til vigtige vitaminer, mineraler og fedtsyrer.
  • Danskerne mener stadig, at æg er meget alsidige og kan bruges i
    mange retter.

Se de seneste analyser om æg…