Får du protein nok? Prøv den nye proteinberegner

18. januar 2023

Katrine Langvad

Seniorkonsulent

Katrine Langvad

Får du – eller din klient - nok protein? Hvordan er proteinindtaget fordelt ud på dagens måltider? Og er kvaliteten af det protein, der indtages, god?

Mejeriforeningen er nu kommet med en ny proteinberegner, som kan vurdere, hvor meget protein der er i kosten, og om kvaliteten af proteinet er tilstrækkelig god.

Protein er et energigivende makronæringsstof ligesom kulhydrat og fedt. Et tilstrækkeligt dagligt indtag af proteiner er afgørende for kroppens funktioner og for bevarelse af dine muskler. Protein bidrager nemlig til at vedligeholde og øge muskelmasse. Derudover bidrager protein til at vedligeholde normale knogler. Derfor er det vigtigt, at du får nok af det.

Herudover skal man også være opmærksom på en fødevares proteinkvalitet. Kvaliteten af protein er forskellig fra fødevare til fødevare. En fødevares proteinkvalitet afgøres af sammensætningen af og især indholdet af de essentielle aminosyrer.

I Mejeriforeningens nye proteinberegner kan man angive sit indtag af mad og drikke for én dag, og derigennem få en vurdering af sit daglige proteinindtag.

Prøv proteinberegneren her.

Måske du også er interesseret i...