Ny udgave af 'Sunde knogler hele livet' – en brochure om osteoporose

26. marts 2020

Cirka 550.000 danskere lider af osteoporose, og langt hovedparten af dem har sygdommen uden at vide det. I 2017 blev materialet ’Sunde knogler hele livet’ udarbejdet og kan nu bestilles i en revideret og opdateret version.

Brochuren ’Sunde knogler hele livet’ giver gode råd om forebyggelse og om at leve med knogleskørhed. Den giver svar på de fleste spørgsmål omkring sygdommen – hvad det er, hvem der får det, hvad årsagerne er, hvordan det opdages og behandles, og ikke mindst hvordan det forebygges.

Ud over tilstrækkeligt indtag af calcium og D-vitamin er også fysisk aktivitet, med på listen over, hvordan man forebygger knogleskørhed, og det får derfor en del omtale i brochuren.

Historien bag

Brochuren blev i sin tid lavet i forbindelse med Osteoporoseforeningens 25-års jubilæum. Den blev udarbejdet af Mejeriforeningen i samarbejde med Osteoporoseforeningen, professor og overlæge Bente Langdahl, Foreningen af Kliniske Diætister og Kost- og Ernæringsforbundet. Materialet er nu blevet revideret og opdateret anno 2020.

Du kan downloade eller bestille brochuren her