Ny video forklarer det komplekse begreb ’fødevarematricen’

15. april 2021

Fødevarematricen – også kaldet The Food Matrix - er et relativt nyt begreb indenfor ernæringsforskningen. Begrebet er relevant i forhold til at kunne forklare forskningsresultater, der peger på, at den sundhedsmæssige effekt af fødevarer ikke alene kan tilskrives de næringsstoffer, fødevaren indeholder.

Den 15. april 2021 afholdte EMF (European Milk Forum) et symposium om mælk og mejeriprodukter i relation til hjertekarsygdomme. Bla. professor Arne Astrup, Novo Nordisk Foundation delte nye indsigter om fødevarematricen. Fødevarematricen kan være vanskelig at forstå og ikke mindst at forklare. Derfor har EMF fået lavet en filmen, der på en kort og præcis måde beskriver fænomenet. Nedenfor finder du link til filmen om fødevarematricen samt link til Arne Astrups præsentation.

Video om fødevarematricen: https://youtu.be/sLgsVl03YGg

Præsentation af professor Arne Astrup, Novo Nordisk Foundation: Dairy and CVD risk reduction - new insights based on the food matrix concept.

Den nye viden fremhæver, at effekten af individuelle næringsstoffer ikke virker isoleret. Det er interaktionen mellem næringsstoffer og andre bioaktive komponenter, der er med til at give den sundhedsmæssige effekt af fødevaren.