Pjecen ’Mad til børn’ er nu udkommet i en ny og revideret udgave

14. marts 2023

Katrine Langvad

Seniorkonsulent

Katrine Langvad

’Mad til børn’ er en pjece med gode råd om alt fra skemad til madpakker. Pjecen indeholder lettilgængelige fakta om mad og drikke til børn i alderen 0 til 6 år.

'Mad til børn' giver korte svar på nogle af de spørgsmål, som tusindvis af forældre stiller hver dag. Vi håber, det kan være en hjælp til de forældre, der skal give deres barn gode madvaner og en sund livsstil.

Alle anvisninger i ’Mad til børn’ er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens og Fødevarestyrelsens anbefalinger for sund mad til spædbørn og småbørn.

Ny revideret udgave

Som noget nyt i ’Mad til børn’ har vi en række eksperter, herunder to sundhedsplejersker, en jordemoder, en klinisk diætist og en forsker til at give faglige input og inspiration. Der er bl.a. blevet tilføjet et nyt afsnit om amning samt et afsnit om fødevareallergi. Derudover er afsnittene om kræsenhed, spisetid og vegetarisk mad til børn blevet opdateret, så de indeholder seneste viden på området. 

'Mad til børn' kan være nyttig at læse og bruge som opslagsværk. Folderen dækker anbefalingerne for barnets indtag af mad og drikke de første 6 år. Bagerst i materialet findes en planche, der kan rives ud og hænges op på fx køleskabsdøren eller indersiden af køkkenskabet. Planchen er en oversigt over nogle af de væsentligste mad- og drikkeperioder i barnets første leveår.

’Mad til børn’ kan bestilles, downloades eller læses online

’Mad til børn’ kan bestilles eller downloades gratis på denne side: Pjecen 'Mad til Børn' om gode madvaner og sund livsstil.

'Mad til børn' kan også læses på smartphones og tablets via hjemmesiden http://www.madtilboern.dk. Her kan du også klikke dig videre til mere viden og flere forklaringer, samt lækre opskrifter til børn og resten af familien.

Måske du også er interesseret i...