Pjecen 'Mad til børn'

01. juli 2024

Line Munk Damsgaard

Ernæringschef

Line Munk Damsgaard

 

OBS! Nye mængdeanbefalinger for mælk og mejeriprodukter til børn

I juni 2024 offentliggjorde Fødevarestyrelsen mindre justeringer i mængdeanbefalingerne for mælk og mejeriprodukter til børn. Dette betyder, at mejerianbefalingerne i den trykte udgave af 'Mad til Børn' ikke er gældende. Herunder finder du rettelsesbladet, der kan printes og uddeles sammen med folderen.

Rettelsesblad til den trykte udgave af mad til børn 2024

Materialet 'Mad til Børn' er en pjece med gode råd om alt fra skemad til madpakker. Pjecen indeholder lettilgængelige fakta om mad og mælk til barnet i alderen 4 måneder til 6 år. Pjecen kan bruges som opslagsværk og giver korte svar på de spørgsmål, som tusindvis af forældre stiller hver dag. Vi håber, det kan være en hjælp til de forældre, der ønsker at give deres barn gode madvaner og en sund livsstil.

Materialets populære køleskabsplancher kan rives ud direkte fra foldere eller downloades. Plancherne kan hænges op på fx køleskabsdøren eller indersiden af køkkenskabet. I plancherne findes oversigter over de væsentligste mad og drikke perioder i barnets første leveår.

Mere viden og lækre opskrifter

'Mad til børn' kan også læses på smartphones og tablets via hjemmesiden madtilbørn.dk. På hjemmesiden finder du mere viden og flere forklaringer samt opskrifter til barnet og den øvrige familie. Opskrifterne er udviklet ud fra Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsens anbefalinger af en ekspert i mad og ernæring til de mindste, Kirsten Mikkelsen Ravnbøl.

Til fagprofessionelle

Du kan gratis bestille 'Mad til Børn' pjecerne, som kan uddeles til nybagte forældre samt bruges i dialogen med forældre omkring mad til børn. 

’Mad til børn’ er udarbejdet af Landbrug & Fødevarer for Mejeriforeningen med faglig bistand fra bl.a. ernæringsprofessionelle og sundhedsplejersker.
Alle anvisninger i pjecen er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens og Fødevarestyrelsens anbefalinger for sund mad til spædbørn og småbørn.


Ordrenummer 194689_100

Se også vores andre materialer om kostanbefalinger...