Energiindhold i forskellige fødevarer pr. 100 g

24. januar 2023

Katrine Langvad

Seniorkonsulent

Katrine Langvad

Se eksempler på energiindhold i forskellige fødevarer her. 

Der er noter til de markerede fødevarer under tabellen.

0-99 kJ/0-25 kcal
Agurk
Icebergsalat
Squash
Tomat 
Bladselleri
Honningmelon
1000-1099 kJ/240-260 kcal
Svinekam m. svær■
Feta 40+
Bacon■
Grovhakket leverpostej 22 % 
Ost 30+
100-199 kJ/25-50 kcal
Champignon
Asparges
Grønne bønner 
Blomkål
Hvidkål/rødkål
Rød peber 
Gulerod
Skummetmælk
Minimælk
Porre
Cantaloupmelon
Cheasy frugtyoghurt med sødestof 0,1% - Jordbær*
Broccoli
Løg
Sodavand
Juice
A-38 naturel 1,5 %*
1100-1199 kJ/260-285 kcal
Rullepølse
Franskbrød
Marineret sild
200-299 kJ/50-70 kcal
Letmælk
Rødbede
Appelsin
Æble
Pære
Ananas
Vindruer
Pastinak
Sødmælk
Yoghurt naturel
Skyr 0,2 %*  
Ærter
1200-1299 kJ/285-310 kcal
Kidneybønner
300-399 kJ/70-95 kcal
Rejer
Kartofler
Banan
Torsk
Rødspætte 
Frugtyoghurt 1,3 %*
Hytteost 4 % 
1300-1399 kJ/310-335 kcal
Ost 45+
Kyllingeoverlår med rygben*■
Spegepølse/salami*
400-499 kJ/95-120 kcal 
Kyllingebryst/filet 
Svinefilet helt afpudset 
Majs
Skinkeschnitzel af inderlår  
Kalkun uden skind
Svinehjerte
Kogt skinke
Oliven
Tun i vand 
Okseflanksteak
Skinkemignon
Skinkestrimler/skinketern
1400-1499 kJ/335-355 kcal 
Knækbrød
Rosiner
Røde linser
500-599 kJ/120-140 kcal
Svinemørbrad
Hamburgerryg 
Baconleverpostej 15 %* 
Oksemørbrad
Hakket kylling, svin, kalv/oksekød 3-6%*
Æg
1500-1599 kJ/355-380 kcal
Piskefløde
Ris
All-Bran Regular* 
Havregryn
Pasta
Cornflakes
600-699 kJ/140-165 kcal 
Kyllingeunderlår
Fiskefrikadelle
Avocado
Laks
1600-1699 kJ/380-405 kcal
Remoulade
Sukker
And
700-799 kJ/165-190 kcal
Lammekølle■
Hakket svin, kalv/oksekød 8-12 %*
Svinekoteletter■
2000-2999 kJ/475-715 kcal
Mandler
Peanuts
Mayonnaise
Kærgården
800-899 kJ/190-215 kcal
Creme fraiche 18 %
Tun i olie
Makrel i tomat
Kartoffelspegepølse*
Rugbrød
Okseculotte■
3000-3999 kJ/715-950 kcal 
Smør
Olie
900-999 kJ/215-240 kcal
Medisterpølse 17%
Ost 20+
Hakket svin, kalv/okse 14-18%
 

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

* Varedeklarationer

■ Ved tilberedning frasmeltes fedt og fedtkanter skæres væk.

Læs mere og find relevante tal og data på DTU Fødevaredata.

Læs mere om energi her...

Måske du også er interesseret i...