Energiindhold i forskellige fødevarer pr. 100 g
24. januar 2023
Se eksempler på energiindhold i forskellige fødevarer her.
Der er noter til de markerede fødevarer under tabellen.
0-99 kJ/0-25 kcal Agurk Icebergsalat Squash Tomat Bladselleri Honningmelon |
1000-1099 kJ/240-260 kcal Svinekam m. svær■ Feta 40+ Bacon■ Grovhakket leverpostej 22 % Ost 30+ |
100-199 kJ/25-50 kcal Champignon Asparges Grønne bønner Blomkål Hvidkål/rødkål Rød peber Gulerod Skummetmælk Minimælk Porre Cantaloupmelon Cheasy frugtyoghurt med sødestof 0,1% - Jordbær* Broccoli Løg Sodavand Juice A-38 naturel 1,5 %* |
1100-1199 kJ/260-285 kcal Rullepølse Franskbrød Marineret sild |
200-299 kJ/50-70 kcal Letmælk Rødbede Appelsin Æble Pære Ananas Vindruer Pastinak Sødmælk Yoghurt naturel Skyr 0,2 %* Ærter |
1200-1299 kJ/285-310 kcal Kidneybønner |
300-399 kJ/70-95 kcal Rejer Kartofler Banan Torsk Rødspætte Frugtyoghurt 1,3 %* Hytteost 4 % |
1300-1399 kJ/310-335 kcal Ost 45+ Kyllingeoverlår med rygben*■ Spegepølse/salami* |
400-499 kJ/95-120 kcal Kyllingebryst/filet Svinefilet helt afpudset Majs Skinkeschnitzel af inderlår Kalkun uden skind Svinehjerte Kogt skinke Oliven Tun i vand Okseflanksteak Skinkemignon Skinkestrimler/skinketern |
1400-1499 kJ/335-355 kcal Knækbrød Rosiner Røde linser |
500-599 kJ/120-140 kcal Svinemørbrad Hamburgerryg Baconleverpostej 15 %* Oksemørbrad Hakket kylling, svin, kalv/oksekød 3-6%* Æg |
1500-1599 kJ/355-380 kcal Piskefløde Ris All-Bran Regular* Havregryn Pasta Cornflakes |
600-699 kJ/140-165 kcal Kyllingeunderlår Fiskefrikadelle Avocado Laks |
1600-1699 kJ/380-405 kcal Remoulade Sukker And |
700-799 kJ/165-190 kcal Lammekølle■ Hakket svin, kalv/oksekød 8-12 %* Svinekoteletter■ |
2000-2999 kJ/475-715 kcal Mandler Peanuts Mayonnaise Kærgården |
800-899 kJ/190-215 kcal Creme fraiche 18 % Tun i olie Makrel i tomat Kartoffelspegepølse* Rugbrød Okseculotte■ |
3000-3999 kJ/715-950 kcal Smør Olie |
900-999 kJ/215-240 kcal Medisterpølse 17% Ost 20+ Hakket svin, kalv/okse 14-18% |
Kilde: DTU Fødevareinstituttet
* Varedeklarationer
■ Ved tilberedning frasmeltes fedt og fedtkanter skæres væk.
Læs mere om energi her...
Måske du også er interesseret i...
Fedt
Læs om de forskellige typer af fedtsyrer, hvor i kosten, vi får dem fra, og om danskernes indtag af fedt.
Protein
Her kan du læse om protein i kosten, proteinkvalitet og forskellen på animalsk og vegetabilsk protein.
Kulhydrat
Læs med, når vi går i dybden med kulhydrater.
Mikronæringsstoffer
Her kan du læse om de mange vitaminer og mineraler, vi får gennem kosten. Hvilken funktion har de, og hvad er det anbefalede daglige indtag?
Kostanbefalinger
Læs om De officielle kostråd, samt kostanbefalinger til forskellige aldersgrupper; børn, voksne, ældre 65+ år, vegetarer og veganere, samt gravide og ammende.
Nudging
Læs vores artikler om nudging her og bliv klogere på bl.a. nudging i foodservice, nudging som metode til vægttab samt nudging og underernæring.