Infografik om protein
01. september 2023
På denne side kan du bl.a. læse om protein i kosten, forskellen på animalsk og vegetabilsk protein, biotilgængeligheden af proteiner og proteinkvalitet.
Her kan du finde en infografik om protein i mad. Infografikken indeholder bl.a. 127 facts om protein i mad.
Læs mere om protein her...
Aminosyrer og proteinkvalitet
Aminosyrer deles op i essentielle og ikke-essentielle aminosyrer, og de er proteiners byggesten. Læs mere her.
DIAAS / PDCAAS – vurdering af proteinkvalitet
Her kan du læse om den nye metode, DIAAS, til vurdering af proteinkvalitet.
Proteinkomplementering og berigelse
Proteinholdige fødevarer bidrager med varierende aminosyreindhold, og kan derfor komplementere hinanden. Læs mere om proteinkomplementering her.
Aminosyrers biotilgængelighed
Læs om aminosyrers biotilgængelighed, og hvad der er årsag til variation i biotilgængelighed.
Protein i kosten
Protein er cellernes byggesten og proteinbehovet afhænger af kropsvægt. Derudover har forskellige grupper, bl.a. ældre og børn, et andet proteinbehov.
Animalsk eller vegetabilsk protein - er der forskel?
Her kan du dykke ned i emnet proteinkvalitet. Er der forskel på animalske og vegetabilske proteinkilder? Læs mere her.
Indhold af protein i forskellige fødevarer
Her kan du se en tabel over proteinindhold i forskellige fødevarer.
Får du nok protein? Og hvad er kvaliteten af det protein, du indtager?
Protein er kroppens byggesten og bruges til at opbygge og vedligeholde muskler, danne nye celler samt til at transportere enzymer, hormoner og antistoffer rundt i kroppen. Beregn dit proteinindtag her.